Огромна опашка се изви пред входа на шведската верига за ...

Огромна опашка се изви пред входа на шведската верига за

Руснаците се запасяват с долари и стоки от IKEA

Огромна опашка се изви пред входа на шведската верига за мебели и артикули за дома IKEA в Ростокино край Москва, откакто компанията разгласи проекти си да затвори краткотрайно магазините си в Русия. Въпреки рекомендацията на чиновниците на IKEA да изоставен опашката, хората продължаваха да се надяват да влязат в магазина.

Компанията за обзавеждане на дома IKEA разгласи, че стопира активността си в Русия и Беларус от 5 март 2022 година заради спора сред Русия и Украйна.
 Снимка 565772
Източник:

Междувременно се образува и опашка от хора, искащи да теглят щатски долари на банкомат на Tinkoff в супермаркет на улица Тверская в Москва. Малката зала, в която се намира банкомата, не съумя да побере всички искащи да теглят валутата. В резултат на това опашката се разпростря до прилежащ супермаркет.
 Снимка 565770
Източник:

Инвазията на съветската войска в Украйна докара до внезапно рухване на съветската рубла, което принуди хората да се редят на опашки пред банки и банкомати, с цел да изтеглят щатски $, защото се тормозят, че спестяванията им ще обезценят още повече в близко бъдеще.
 Снимка 565771
Източник:

Опашки се извиха и пред банкомат на Сбербанк в универсалния магазин GUM. На 24 февруари Съединени американски щати оповестиха, че постановат наказания на огромните съветски банки, в това число Сбербанк и ВТБ в отговор на специфичната военна интервенция в Украйна.
 Снимка 565768
Източник:
 Ето кои компании напущат Русия и каква
Ето кои компании напущат Русия и каква " оферта " им насочи Москва

Предлага се бърза процедура по оповестяване на банкрут на напускащите задгранични компании

Инфлацията в страната за вносните артикули. Според Асоциацията на самостоятелните аптеки отслабването на рублата е предиздвикало доставчиците да покачат цените на медикаментите, изключително на вносните медикаменти, с сред 2 и 25%, а цените на някои медикаменти с 40 на 100. Това докара до повишение на цените на медикаментите в аптеките.
 Снимка 565769
Източник:

Източник: money.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg