Огромна локва на входа на софийското село Владая се превърна

...
Огромна локва на входа на софийското село Владая се превърна
Коментари Харесай

Жители на софийско село ловят риба в огромна локва на пътя

Огромна локва на входа на софийското село Владая се трансформира в същинско езеро, а локални поданици даже пуснаха въдици в нея. До куриозната преживелица се стигнало, откакто в продължение на половин година шахтата, намираща се сред улиците " Войнишко въстание " и " Орница ", стояла запушена.

“Водното огледало на Владая”, както би трябвало да го назоваваме, към този момент е зарибено и във въпросната локва може да се лови риба, споделят от Инициативния комитет в селото. Оттам допълват, че са подали сигнал до зам.-кмета на столична община Кристиан Кръстев.

По думите на локалните водата, която се стича по няколко улици, се събира там от няколко месеца, образувайки същинско безотточно езеро. От кметството прокопали канал през тревните площи, с цел да може водата да се отича. Това обаче се случва, само в случаите, когато локвата стане толкоз огромна, че обхване цялата улица, допълват те.

" Това кръстовище е при започване на с. Владая и от там минават всички поданици на селото, както и пътуващите към прилежащото село Мърчаево, употребява се и като обходен маршрут на пътя Перник - София при ПТП, повреди и тапи. Също по този начин по улицата се движат и две автобусни линии от Столичния градски превоз към Центъра за градска подвижност. Считаме даже, че би трябвало да бъдат подхванати незабавни ограничения и шахтата да бъде отремонтиран по линия на спешните поправки ", пишат от комитета.

Репортер на trafficnews.bg потърси за коментар Столична община, откъдето потвърдиха, че към този момент е осъществена инспекция на място от специалисти.

" Става дума за локва. Работи се по сигнала, с цел да бъде отводнен секторът ", обясниха от пресцентъра.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР