Огромна черна дупка буквално поглъща звезда с размерите на нашето

...
Огромна черна дупка буквално поглъща звезда с размерите на нашето
Коментари Харесай

За пръв път заснеха как черна дупка "изяжда" звезда колкото Слънцето

Огромна черна дупка безусловно гълтам звезда с размерите на нашето Слънце и ние имаме опцията да забележим по какъв начин наподобява за първи път, с помощта на изображения, снимани от телескопа НАСА за „ лов “ на планети.

След като видяхме първата фотография на черната дупка, към този момент можем да забележим по какъв начин работи тя.



Сателитът на галактическата организация TESS откри детайлно изгубване на звезда, която е на 375 милиона светлинни години и издърпана от мощното гравитационно дърпане на свръхмасивната черна дупка и попада в мрака.

Подобно събитие поражда, когато звездата се приближи до черната дупка, обект, който съществува в центъра на доста огромни галактики, в това число нашия личен Млечен път.

Много мощната гравитация на черната дупка раздира звездата и част от нейния материал се изхвърля в космоса, а останалата част влиза в черната дупка, образувайки "горещ диск ", нещо като ослепителен газ.

Виждането на трептенето на светлината, до момента в който черната дупка изяжда звездата и изхвърля нейния материал в спирална форма, може да помогне на астрономите да схванат функционалността на черните дупки, научна тайнственост от времето на физика Алберт Айнщайн.

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР