Огромна част от геймърите, от любителите до най-запалените и професионални

...
Огромна част от геймърите, от любителите до най-запалените и професионални
Коментари Харесай

Sandberg RageStorm: Освободете място!

Огромна част от геймърите, от феновете до най-запалените и професионални такива, постоянно употребяват дребна част от бутоните на своите клавиатури. Ако става въпрос за екшън от първо лице като Quake да вземем за пример, то в общи линии имате потребност от бутон за всяка посока на придвижване, скок, клякане, както и за всяко оръжие. Добавяйки към всичко това някоя друга функционалност, може да се каже, че по време на игра се употребяват 20-ина копчета. В нормалния случай всичко изброено е групирано към W, A, S и D бутоните, които по-традиция се употребяват за напредване (W=напред, A=ляво, S=назад и D=дясно). Останалата част от клавиатурата просто заема място...

Това е логиката, стояща зад категорията артикули, наречена геймърски кийпадове. Представям на вашето внимание нов артикул на марката Sandberg – RageStorm Mechanical Gaming Keypad.
Описание

RageStorm, най-общо казано, съставлява " отрязана " лява част на клавиатурата до диагоналната линия, формирана от бутоните T, G и B. Най-вляво пък ще откриете бутони като Caps Lock и Shift.

Имате разполагаем общо 27 копчета. Утройството се свързва през USB порт, предлага цветна светодиодна подсветка и не се нуждае от драйвъри.

 Sandberg RageStorm: Освободете място!
Клавиатурата е снабдена с комфортна, анатомично завършена поставка за длан, покрита със относително пълен пласт приблизително мек гумен материал. Тя съставлява част от корпуса на устройството и не може да се отделя от него.

Кийпадът употребява Outemu Blue суичове, които се водят се по-евтин аналог на известните Cherry MX Blue. Осигуряват тактилно чувство при натискане, изразителен цъкащ тон и се нуждаят от 60 гр. за активиране, като ходът им до това равнище е 2,3мм. Бутоните са инсталирани на железна плоча и като цяло продуктът оставя усещане за непоклатимост.

 Sandberg RageStorm: Освободете място!
Използване
Всеки би трябвало да реши самичък за себе си дали му е нужен сходен контролер. Ако да вземем за пример предпочитате да да играете на механични клавиши, само че пък желаете да печатате на по-тихи такива, то обърнете внимание на продуктите като Sandberg RageStorm. Друг сюжет, при който нещо сходно може да ви е от изгода е в случай че да вземем за пример имате малко бюро и играете с ниска сензитивност на мишката. Освободеното от класическата пълноразмерна клавиатура пространство несъмнено ще ви е от поза.

 Sandberg RageStorm: Освободете място!
Въпреки, че устройството не се нуждае от инсталиране на дравйвъри, производителят въпреки всичко е планувал опция за записване на до три броя макроси. За да започнете запис на подобен, би трябвало да натиснете Shift+CapS. Вдясно от спейс бара ще стартира да мига наследник диод. След това с Shift+1/2/3 избирате една от трите вероятни позиции и въвеждате комбинацията от бутони, която желаете да запаметите. Процесът завършва с наново натискане на Shift+CapS. За възпроизвеждане на макроса би трябвало да натиснете Shift+1/2/3.

Всеки бутон е екипиран с светодиодна подсветка. Цветовете не могат да се трансформират и са закрепени за всеки ред от бутони. От горе надолу те са: червен, оранжев, зелен мрачно наследник и ярко наследник. Имате разполагаем разнообразни резултати, като да вземем за пример светване на съответен натиснат бутон, на целия ред, " дишане " и други посредством клавишната композиция Shift+Esc.

 Sandberg RageStorm: Освободете място!
Недостатъци
Според мен концепцията, стояща зад този вид артикули несъмнено има място под слънцето. Има нещо обаче, което не ми дава покой: Защо е належащо компактно да се следва разположението на копчетата на елементарната клавиатура? Защо някой ще желае такава с по-малко от половината писменост? Нужно ли е на подобен артикул да има големи бутони като Shift?

 Sandberg RageStorm: Освободете място!
Ясно ми е, че букваните означения са по-скоро за именоване на бутоните и в действителност това е дребният проблем. Осъзнавам също, че задачата да се наподоби оптимално чувството от потреблението на елементарна клавиатура. На мен обаче въпреки всичко ми се наложи да привиквам отначало...

Всъщност казусът евентуално е в мен. Един от доста дребното хора съм, употребяващи за придвижване в игрите екзотичната композиция " YGHJ " вместо към този момент упоменатата класика " WASD ". Ако разположите по този метод ръка на елементарна клавиатура, ще забележите, че в обсега на палеца ми попадат спейсбарът, по този начин и левият Alt (които най-често употребявам съотвертно за скок и клякане). На обсъждания артикул на това място няма нищо, макар че пространството е налице. Друга сходна лека недомислица е дистанцията сред бутоните Esc и 1. Там също умерено можеше да има още един бутон.
Заключение

 Sandberg RageStorm: Освободете място!
Sandberg RageStorm Mechanical Gaming Keypad е чудесно решение, в случай че желаете да спестите място или да вземем за пример не желаете да се разделяте със остарялата си клавиатура, която ползвате за набиране на текст.

Кийпадът ми беше доста комфортен, с помощта на удачната поставка за длан. Също по този начин останах с положително усещане от употребяваните материали.

Продуктът минава за бюджетен, Значително по-евтин е от други сходни модели на пазара, само че в това време за сходна сума (100 лева.) можете да се сдобиете с пълноразмерна механична клавиатура от не доста прочут производител... Преценете сами!
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР