Огромен скок в световната ранглиста направи българският тенисист Адриан Андреев.

...
Огромен скок в световната ранглиста направи българският тенисист Адриан Андреев.
Коментари Харесай

Адриан Андреев с огромен скок в ранглистата

Огромен скок в международната класация направи българският тенисист Адриан Андреев. Той се изкачи със 120 места и към този момент е под №444. Прогресът на 19-годишния национал се дължи на триумфа му в АТР шампионата в Анталия и извоювания през вчерашния ден фючърс на същото място. Така Адриан към този момент е трета ракета на страната, изпреварвайки Александър Лазаров.

Прогресът на 19-годишния софиянец ще продължи и през идната седмица, защото тогава активът му ще се усили с още 10 точки поради извоюваната през вчерашния ден купа на шампионата на ITF в Анталия.

Димитър Кузманов също има прогрес - прескочи 21 позиции до №277 с помощта на осминафинала на АТР 250 шампионата в Анталия. 27-годишният пловдивчанин се надява да откри място в квалификациите на чалънджъра в същия турски курорт, който стартира на 25 януари.

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров резервира 19-ото си място. Води Новак Джокович, следван от Рафаел Надал и Доминик Тийм.

При дамите Цветана Пиронкова продължава да е първа ракета на България и се намира на 136-ото място. Към актива ѝ не са добавени точките от квалификациите в Дубай за Аустрелиън Оупън. Виктория Томова резервира 139-ата си позиция, а Изабелла Шиникова е 202-а в света.

На върха продължава да е Ашли Барти пред Симона Халеп и Наоми Осака.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР