Огромен скандал се разрази в Югозапада, след новината, че отличеният

...
Огромен скандал се разрази в Югозапада, след новината, че отличеният
Коментари Харесай

Лекарят на годината в Югозапада е отстранен от длъжност

Огромен скандал се развихри в Югозапада, след новината, че отличеният с приз " Лекар на годината " Д-р Георги Алексиев от МБАЛ Югозападна болница в Сандански бе отхвърлен от работа. Новината удостовери и самия той в изявление пред " Пиринско ", в което посочи, че останал извънредно сюрпризиран от решението на шефа на МБАЛ „ Югозападна” доктор Илия Тонев да го уволни от работа.
" Това се случи през вчерашния ден, бях извикан в кабинета на шефа и той ми връчи предупреждение за преустановяване на контракта ми за работа. И всичко това, без да съм имал някакъв прелиминарен или какъвто и да било различен диалог с него. На въпроса ми, за какво по този начин внезапно става всичко това, доктор Тонев посочи три аргументи, а точно – първата - доста съм викал по личния състав, втората – от дълго време съм си го търсел /по думите му/ и третата идва от преди време, когато съм възроптал против обстоятелството, че той като началник на болница " Югозападна " през лятото разпусна хирургичния екип в Петрич в отпуск, в случай, че аз и сътрудниците ми в Сандански бяхме претрупани от работа. След тези по този начин наречени аргументи, доктор Тонев ми съобщи непосредствено, че аз повече работа като доктор в болничното заведение на Сандански нямам. Това, което знам, е, че е препоръчано на доктор Бояджиев да поеме управлението над хирургичното поделение в града, краткотрайно до провеждането на конкурс. Не знам да имам врагове и хора, които съм лекувал да се оплакват от мен и работата ми. Не инцидентно може би и тази година станах и доктор на годината, нямам и каузи, които да се водят против мен”, яростно разяснява доктор Георги Алексиев.
Очаква се, в случай че решението се удостовери след общинска сесия, цялото хирургично поделение да подаде оставка, в символ на съпричастност с сътрудника си.
Дни преди абсурда от болничното заведение публично оповестиха, че търсят нови чиновници за отделението. Обявата за назначение на нови чиновници бе оповестена в уеб страницата на болничното заведение, и съгласно нея, с изключение на в хирургията, лечебното заведение има потребност от лекари анестецзиолози, реаниматори, педиатри и акушеро-генеколози. Трябват още медицински сестри и акушерки.
Ако доктор Алексиев в действителност е уволнен, Югозапада остава без един от най-хубавите си хирурзи. Болницата обслужва две общини и десетки села, а за Алексиев се приказва, че е най-хубавият доктор в региона. Припомняме, че единствено преди два месеца, Алексиев сграбчи наградата за " Лекар на годината ", след решение на Българския лекарски съюз - Благоевград.
Доктор Алексиев е роден във Видин. Работил е в Общинската болница в Белоградчик, както и в " Александровска болница " в София. През 2006 година стартира работа като старши ординатор в Хирургично поделение в Общинска болница гр. Сандански. От 2008г. е шеф на отделението по Хирургия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР