Огромен бюджет за пътища и магистрали отпусна служебния кабинет. Това

...
Огромен бюджет за пътища и магистрали отпусна служебния кабинет. Това
Коментари Харесай

Служебният кабинет отпусна над 500 000 лева за пътища и магистрали

Огромен бюджет за пътища и автомагистрали отпусна служебния кабинет. Това разгласи министърът на районното развитие Иван Шишков след съвещание на Министерския съвет.

" Осигурени за зимно разчистване за януари и февруари са съвсем 158 млн. лева А 150 млн. лева са отпуснати за огромните и значими инфраструктурни обекти. Осигурени са пари за към този момент приключеното и въведено в употреба строителство на Автомагистрала " Хемус " – в сектора сред Белокопитово и Буховци. За един от лотовете на сектора Видин - Ботевград също са отпуснати пари, чака се този сектор от 7 км да бъде пуснат в границите на 3 месеца ", разгласи Шишков.

Осигурени са средства още за подсилване на свлачища на Автомагистрала „ Струма “. За свлачище, открито през септември 2020, към този момент има направен план за подсилване. " С финансирането може би ще дадем опция в границите на 3 месеца придвижването в едната посока да бъде пуснато – от Гърция към София ", съобщи министърът, представен от настоящо.ком.

Средства има и за Автомагистрала „ Европа “ – напълно скоро ще се пусне секторът до Калотина. Държавата обезпечава пари в този момент, с цел да не се губи движение със строителството, добави Шишков.

438 милиона лв. отиват за старите отговорности, които Министерство на регионалното развитие и АПИ имаха от остарели възлагания в интервала 2020 – 2021 година За тези възлагания не бяха обезпечени финанси и това сътвори напрежение сред страната и пътния бранш.

" Сега се изплащат, само че единствено за настоящите поправки. Частта за главните поправки, за жалост, остана в Народното събрание. Народно събрание не откри метод и това нанесе сериозна вреда върху строителния отрасъл ", сподели Шишков.

" Това е извънредно значимо решение за финансиране на целия този бранш, с цел да имаме значително развиване на инфраструктурата на част от автомагистралите в България ", добави той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР