Ограниченията, наложени заради пандемичната обстановка, в една или друга степен

...
Ограниченията, наложени заради пандемичната обстановка, в една или друга степен
Коментари Харесай

Най-странните забрани за туристи по света

Ограниченията, наложени поради пандемичната конюнктура, в една или друга степен засегнаха целия свят. Добре е обаче да се знае, че освен КОВИД-19 е повода да има забрани, колкото и противоречиви да са те. Факт е, че възпирането на някои свободи, които одобряваме за даденост, имат избран смисъл. А нормалните за туристите действия доста елементарно може да вгорчат обиколките из непознати страни. Затова належащо е да се одобри, че, до момента в който сме на отмора, не трябва да се държим по този начин, все едно сме си у дома. В най-хубавия случай ще се стигне до неловки обстановки, а в най-лошия - до обиди и наказания. Но не е ли по-приятно парите да се харчат за скариди, а не за санкции?

Така че - четете за най-странните забрани, настоящи на едни от най-обичаните дестинации, с цел да си прекарате допустимо най-лежерно.

Събуйте токчетата

Знаете ли, че натискът върху пътя, оставян от елегантните обувки, е по-дълбок, в сравнение с от слонски крайник? Щом го схванаха, управляващите в Гърция очевидно се ужасиха и не разрешиха тънките токове. Най-напред в родината на елините се вълнуват от положението на античните монументи, а не от визията на нечий тъничък гален. Затова приемете, че рестриктивните мерки за ходенето с токчета способстват за запазването на целостта на античните руини и други исторически обекти за идващите генерации.

Оставете възприятията

Ако възнамерявате да посетите Обединените арабски емирства с другарка или обичана, по-добре е първо да се ожените. Оказва се, че без документ за брак може да ви откажат даже настаняване в една стая. Е, в много хотели се преценяват с разбиранията на задграничните посетители по отношение на фамилните полезности. Но на множеството места ще спите настрана от гаджето. А в случай че някой от чиновниците пуритани разбере, че правихте секс в хотела, прекомерно евентуално е да ви депортират от страната. Не бива да демонстрирате и нежните си усеща пред други хора, тъй като и една-две целувки или съвсем другарска прегръдка може да ви костват доста солено.

Не пускайте казанчето

Социално настроените поданици на Швейцария всичко вършат с мисъл за хората. Дори одобриха специфичен закон, който не разрешава да се натиска копчето на тоалетната, когато множеството поданици на страната към този момент са по леглата. Така че, след 22 ч., ще би трябвало да стискате или... да отложите хигиеничните си привички до сутринта. Нарушителите се глобяват финансово като причинители на " шумово замърсяване ".

Във Франция тази възбрана е въведена през 1910 година, тъй като поради двойките, които са се сбогували на гарата, е имало всеобщи закъснения на влаковете. Заминаващите и оставащите по никакъв начин не са могли да се разделят и дълго са се прегръщали на платформата, поради което тръгването на локомотива се е отлагало за неопределен срок. Законът против целувките важи и до през днешния ден, обаче към този момент има обособени специфични места за сходни нежни раздели.

Не хранете гълъбите

Законът е признат от управляващите в Италия - страната с многомилионен туристически поток и хиляди антични монументи, Ако хвърлите трохи на някоя гугутка във Венеция на площад " Сан Марко ", ще ви третират като извършител. Е, няма да ви накарат да чистите зацапана скулптура, само че ще би трябвало да платите сериозна санкция.

Не плюйте на улицата

Това по принцип е грозно и невъзпитано - където и да се намирате. Но в Испания за сходно нарушение може да ви вкарат и в пандиза. Така че е добре да се въздържате от храчене на улиците в Барселона, в случай че не желаете да имате алъш-вериш с локалните органи на реда.

Ходете единствено облечени

Нов закон, признат от управляващите на Майорка относително неотдавна - през 2014 година, не разрешава на туристите да кръстосват острова без ризи. На пръв взор, това е много необичайно, въпреки всичко тази самостоятелна област на 90% е формирана от плажове. Но държавното управление е неумолимо: извънредно време е да се спре отношението на туристите само като към място, където купонът в никакъв случай не стопира. И стартира да постанова финансови наказания на всички, които се разхождат полуголи или са облечени в прекомерно изрязани бански. Глобата въобще не е за занемаряване - 600 евро. Така че помислете добре, преди да демонстрирате изваяното си тяло на локалните управляващи.

Не стъпвайте по пари

Почитателите на разходките в Тайланд би трябвало да са наясно с много чудноват закон, признат в кралството. Ако някой инцидентно види под краката си монети или купюри, никога не трябва да слага краката си върху тях. Това се счита за съзнателно пренебрежение към изключително почитаните локални държавници, изобразени на банкнотите.

Друг закон, признат в Сиам, пък не разрешава хората да са без долни дрехи. Не е ясно обаче по какъв начин полицията разкрива нарушителите...

Без селфи с служители на реда

Ако сте в Тунис и решите да си извършите фотография за спомен с служители на реда или желаете да щракнете държавна институция със знаме, може да ви арестуват и в най-благоприятния случай - да ви глобят. Под възбраната за селфита е и президентският замък - не го забравяйте, когато сте на обиколка в Картаген, откъдето доста добре се вижда резиденцията на президента. Не фотографирайте и локалните дами - това не е закон, а обикновено предписание за положителни обноски в арабските страни. Макар и да наподобява, че може да се снимат единствено басейни, плажни линии и пътят под краката ви, доста бързо ще разберете, че това въобще не е по този начин. Красотата е на всички места, стига да я вижда човек.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР