Ограничената употреба в реалния свят и екстремната волатилност на биткойна

...
Ограничената употреба в реалния свят и екстремната волатилност на биткойна
Коментари Харесай

UBS: Спекулациите с криптовалути не са инвестиции, а хазарт

Ограничената приложимост в действителния свят и рисковата волатилност на биткойна са знак, че скорошният скок в цената на криптовалутата към момента съставлява умозрителен балон, показва екип на UBS Wealth Management.

В записка до свои клиенти и чиновници, озаглавена „ Биткойнът е прекомерно огромен, с цел да бъде пренебрегнат? “, от UBS означават, че „ не са уверени “ в цената на биткойна макар повишаването му до рекордните 61 хиляди $ на 13 март.

Към 10:45часа българско време биткойнът се търгува за 54 939,41 долара, което съставлява растеж от 2,62% за последните 24 часа, сочат данни на Coinbase.

Според екипът на UBS „ лимитираното и мощно нееластично предложение на криптовалутата ускорява нейната волатилност “, трансформирайки я в риск за клиентите. Компанията също по този начин подчертава върху лимитираната приложимост на цифровия актив в действителни обстановка.

От UBS предлагат на вложителите да се насочат към активи, които не са толкоз нестабилни и имат „ по-ясни модели за оценка “.

Те предизвестяват търговците да „ работят с голямо внимание при крипто спекулациите “, защото съмненията в инвеститорските настройки и евентуални регулаторни промени крият забележителен риск за криптовалутите.

Екипът на UBS означи, че скорошният интерес на институционални вложители към критповалутите е провокирал взрив на търсенето, само че предизвести клиентите си, че високата волатилност към момента може да завлече цените надолу.

„ Емпиричните доказателства при откритите класове активи демонстрират, че по-голямото присъединяване на институционални вложители може да усили неустойчивостта заради техния по по-опортюнистичен капиталов метод ", означават от UBS.

В изводи от финансовата институция означават, че „ спекулациите с крипто не са вложения, а хазарт “.

UBS не са единствените, които показват терзания за биткойна. Основателят на Bridgewater Associates Рей Далио съобщи по-рано тази седмица, че държавните управления могат да забранят изцяло криптовалутата давайки образец с интервала в предишното, в който държавното управление на Съединени американски щати направи притежанието на злато незаконно.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР