Огнян Герджиков изригна по отношение на законодателството у нас. В

...
Огнян Герджиков изригна по отношение на законодателството у нас. В
Коментари Харесай

Герджиков ИЗРИГНА: Закони няма, има партийни повели! Законът КТБ мачка основни принципи в правото! Още 1-2 такива и сме вън от ЕС!

Огнян Герджиков изригна във връзка с законодателството у нас. В изявление за 24 часа той отбелязва, че адвокати в Народно събрание няма и това е причина за „ калпавите” ни закони.

Като образец той показва законът с КТБ, който може да бъде образец за това, че не сме правова страна.

„ Да вземем закона за КТБ. Президентът Радев безусловно обосновано му наложи несъгласие. Защото този закон е противоконституционен. Още 1-2 такива акта и би трябвало да бъдем изключени от ЕС”, споделя Герджиков.

„ Защото демонстрираме, че не сме правова страна. Със задна дата ще афишират осъществени покупко-продажби за недействителни. Това е толкоз неуместно! И президентът вярно постанова несъгласие, обаче те - с партийна поредност си го смахнат по този начин, както им харесва. Вярно, че по този начин законът може да докара до известни по-добри резултати. Но ние, в случай че завземем Западните околности да вземем за пример, които си бяха наши, това ще е добре за България, само че ще наруши интернационалното право. Трябва ли да го вършим? Така и законът за КТБ може да докара до по-добри резултати, само че мачкаме съществени правила в правото. Това е фрапантно неуважение към правото”, очевидно ядосан продължава тематиката за банката.

И какво се оказва най-после – юристите в Народно събрание са партийни послушковци. „ Нали по тази причина има правна комисия в Народно събрание, където юристите би трябвало да кажат кое става и кое не става. А не да бъдат партийно послушни и това, което е подредено от горната страна, да се приема единствено тъй като това е повелята на партията. Ние станахме бетер преди 1989 година - значима е управителната роля на партията. Но преди 1989 година законите се творяха доста по-задълбочено. Да, обслужваха друга икономическа система и предвид на нея се правеха по-грижливо”, споделя Герджиков.

Според него тези от юристите, които схващат – биват смачквани и не могат да вземат превъзходство над популистите.

Съветът по законодателство към Народно събрание, на който Герджиков е началник, получава възнаграждение на час, а каква е тънката връзка с парламентарния началник Цвета Караянчева?

Герджиков сподели, че в случай че Димитър Главчев е останал на председателското място в Народно събрание, то е можело да има и повече работа за въпросния Съвет. Ако беше Главчев, щеше да е нелогично да ни отстрани, откакто самодейността за съвета беше негова. Цвета Караянчева е доста дейна и делова, само че не е правист... Другата причина може би е, че не желаят да чуват нашите рецензии. Ние им пречим, с цел да извършват партийните повели. Популизмът в България смачква професионализма”!
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР