Огнян Георгиев – журналист от вестник „България днес“ и боксов

...
Огнян Георгиев – журналист от вестник „България днес“ и боксов
Коментари Харесай

Огнян Георгиев и Петър Василев са носителите на наградата „Люпи и Мичмана“

Огнян Георгиев – публицист от вестник „ България през днешния ден “ и боксов ефирен коментатор, завоюва премията „ Люпи и Мичмана “ за журналистическа интензивност и стойностна работа през 2017, а доайенът Петър Василев - дълготраен коментатор и публицист от спортната редакция на Българска национална телевизия, бе почетен с премията за повсеместен принос към специалността.

Двамата получиха наградите си от министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Церемонията за деветите годишни награди за спортна публицистика „ Люпи и Мичмана “ се организира в Музея на спорта на Националния стадион „ Васил Левски “ в наличието и на ректора на НСА Пенчо Гешев, спортни величия и спортни публицисти.

„ За мен е голяма чест и привилегия за поредна година да вземам участие във връчването на премиите на името на две от легендите в българската публицистика Людмил Неделчев и Николай Колев. Всички носители на премията досега са извънредно почтени хора, притежаващи най-високите стандарти за морал в българската спортна публицистика. Петър Василев от дълго време се е трансформирал в легенда и пример на чистата телевизионна публицистика. Впечатлен съм от разработките на Огнян Георгиев за обстановката в международния бокс. Изключително забавни материали, които раздрусаха радикално Международната федерация и помогнаха този по този начин обичан от българите спорт да бъде изчистен от ръководството, което нанесе доста съществени вреди върху неговия имидж “, съобщи Кралев.

Носителят на премията за 2017 година Огнян Георгиев благодари на индивида, който му е посочил първите стъпки в специалността. И последваха заслужени овации за присъстващия на церемонията негов преподавател Бойко Оков. Както и за въвелия го в телевизионния коментар Камен Петров.

„ Докато гледах закриването на олимпийските игри – по какъв начин пред цялостния стадион в Южна Корея връчват 14-ия олимпийски орден на именитата ски бегачка от Норвегия Марит Бьорген, открих символика в цифрата 14, защото това бяха и 14-ите олимпийски игри, които аз съм отразявал. Затова получената премия е доста специфична за мен, одобрявам я като моето олимпийско самопризнание “, сподели Петър Василев.

Като знак на последователност на връчването на пластиките за призьорите участва носителят на премията „ Люпи и Мичмана “ за 2016 година Едуард Папазян, както и спечелилият за 2015-а Желю Станков.

Легендата на българската и международната битка Петър Киров изрече специфични благодарности към гилдията. „ Започнах спортната си кариера на 21 година Дотогава името ми го бяха писали в акта за раждане и след това в бележника. А в един миг безусловно извираше отвред, нямаше ден, в който да не го прочета или чуя – във вестника, по малкия екран, по радиото. Всичко това с помощта на спортните публицисти, с които в действителност сме едно семейство. И за мен е чест да бъда още веднъж на връчването на премиите на имената на огромни персони като Николай Колев и Людмил Неделчев “, сподели двукратният олимпийски, троент международен и четирикратен европейски първенец по битка.

По време на церемонията бяха почетени и трима футболисти, част от общото спортно семейство – напусналите този свят в последните дни Павел Панов, Георги Марков и Цветан Веселинов–Меци.

„ На всички сътрудници спортни публицисти поисквам да бъдат етични като Павел Панов, стоманени в работата си като Георги Марков и мозъкът им да бъде толкоз бърз, колкото бърз е бил по крилото Цветан Веселинов “, сподели ръководителят на Българската асоциация на спортните публицисти Найден Тодоров.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР