Огнеборци от Варна спасиха две малки котета, заклещени под изоставен

...
Огнеборци от Варна спасиха две малки котета, заклещени под изоставен
Коментари Харесай

Огнеборци от Варна спасиха бедстващи котета

Огнеборци от Варна избавиха две дребни котета, заклещени под зарязан павилион за вестници. Живеещи в региона алармирали в пожарната, че животинките бедстват от четири дни. Спасяването им лишило по-малко от час, само че не би било допустимо без специфичните умения на пожарникарите.

Варна

Пожарникарите нямали никаква видимост, по тази причина трябвало да работят деликатно. Котенцата били заклещени под павилиона от отпадъци и трева.
Ивайло Янчев, пожарникар: Успяхме да почистим боклуците. Локализирахме къде се намират почти котенцата. Оказа се, че са в най-ниската част, т.е. бараката не е на равно състояние, там бяха наврени.
Пожарникарите съумели бързо да извадят котенцата. По-трудно било да решат какво да вършат с тях. Занесли ги в парк и в този момент стара жена се грижи за тях. Преди седмица същият екип избавил друго коте, паднало в канализацията на кооперация.
Ивайло Янчев, пожарникар: Разговаряхме със притежателя, като му обясних, че единственият метод да стигнем до котенцето е да разбием стената.
Спасеното от огнеборците коте към този момент си има нов дом и собственик.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР