Оглушителното мълчание на държавата ни, и особено на Борисов, всъщност

...
Оглушителното мълчание на държавата ни, и особено на Борисов, всъщност
Коментари Харесай

Христо Иванов: Путин има конкретни поръчки, които най-добре се изпълняват от Борисов

Оглушителното безмълвие на страната ни, и изключително на Борисов, в действителност е подготовка за последващата аудиенция на Путин. Който, естествено, няма да идва да се занимава със символни акции, а ще търси съответни реализации на имперските си искания у нас, а посредством нас към този момент и в района.

Това написа във Facebook водачът " Да, България " Христо Иванов във връзка разразилия се скандал след визитата на съветския патриарх Кирил.

Според някогашния правосъден министър не трябва да се утешаваме, че символното поругаване на нашата държавност е било единствено нещо случайно и за вътрешна предизборна приложимост. Става дума за трайна рекламация, че ние попадаме в онази сфера на ползи, в която важат разпоредбите на Кремъл.

Публикуваме коментара на Христо Иванов без редакторска интервенция:

Една седмица след акцията на патриарх Кирил позорното безмълвие на българските институции минава в легитимиране на правото на Кремъл да се държи с страната ни като помешчик с крепостни селяни. През това време стана пределно ясно, че мероприятието е било авансово планувано, режисирано и ешелонирано със съответната пропагандна поддръжка. С мълчанието си нашите президент, министър председател, външен министър се съгласяват на ролята на фон на чийто декор се показва, че империята е в действие. (Не броим самостоятелните предизборни изяви на жителя Валери Симеонов).

След като сподели анимации с полумитични нови оръжия, Путинският режим показва на процедура, че в цялостно неуважение на обстоятелството, че България е сякаш страна суверенна, световна, европейска и натовска, в нарушаване на всевъзможен дипломатически протокол и обикновените правила на държание на един посетител, разполага с несмущаваната патриархална власт да си разиграва коня върху главите ни. Че това беше осъществено от патриарха и на нашия народен празник, беше деликатно планувана перфидна символна офанзива. Ние можем да честваме свободата, дадена ни от империята, само че единствено докъдето и както тя разреши. Можем да си играем на суверенитет, световна народна власт, пост-вестфалски съюзи и просвещенски институции, само че когато тук се яви олицетворението на цезаро-папистката рекламация, че Москва е Трети Рим, всичко това се стопява като мартенски сняг и холопите от Н-ската глубинка могат единствено да мълчат с наведени глави, да си гледат лаптите и да се надяват по гърбовете им да не заиграе господарската нагайка.

Съдейки по неконтролируемите хлипания, които се изпускат от обкръжението на президента в съответните медийни спътници, в президентството още не могат да схванат, за какво Путин за следващ път подценява “русофилството по съвест ” на Радев и избира да работи с Борисов. Първо, тъй като когато една съвременна държавност би трябвало да бъде унизена и отречена от възроденото обичайно самодържавие, най-подходящият предмет на влияние е претендиращият да бъде държавен глава, който и да е той. И, второ, тъй като Путин има съответни поръчки, които най-добре се извършват от Борисов.

В този смисъл, никак не трябва да се утешаваме, че това символно поругаване на нашата държавност е било единствено нещо случайно и за тяхна вътрешна предизборна приложимост. Става дума за трайна рекламация, че ние попадаме в онази сфера на ползи, в която важат разпоредбите на Кремъл.

Освен символната поръчка за това, в същия ден тази рекламация е била конкретизирана и в напълно материални измерения. Докато патриархът е показвал мястото на безсловесния ни лже-президент, Путин си е приказвал с Борисов, който, прочее, толкоз добре пасва на концепцията, че ние нямаме независима държавност, а някакво своеобразно племенно-криминално самоуправление, каквито са типични за доста елементи на империята. (Колко ли е огромна от позиция на Путин разликата сред Борисов и Рамазан Кадиров, да вземем за пример?)

Беше обявено, че Борисов е докладвал за концепцията за “Балканска АЕЦ Белене ”. Преведено, това значи, че, първо, е рапортувал, че този план за още по-голямо корупционно навлизане и ограничение на енергийния ни суверенитет ще се осъществя. И, второ, че корупционните му и енергийно-подчиняващи резултати ще се разпрострат освен върху България, само че може да обзет и други страни от района. С други думи, полезността на Борисов за Путин нараства.

Ако имахме политически хайлайф с инстинкт за суверенна държавност, реакция щеше да има и тя щеше да бъде единна и да се показва в анулация на визитата на Путин, най-малко до момента в който не получим опрощение. Вместо това, Борисов и Захариева мълчат, ГЕРБ нападна Радев, Радев е изгубил мозъка и дума, Българска социалистическа партия изяснява, че патриарх Кирил въпреки всичко е прав, а Сидеров махмурливо доразвива отрицанието на историческата държаво-способност на българската нация.

Оглушителното безмълвие на страната ни, и изключително на Борисов, в действителност е подготовка за последващата аудиенция на Путин. Който, естествено, няма да идва да се занимава със символни акции, а ще търси съответни реализации на имперските си искания у нас, а посредством нас към този момент и в района.

С други думи, стискаме зъби и се готвим се за идващ реверанс (челобитнина) пред Шапката на Мономах.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР