Оглавяваният от кюрдите Сирийски демократичен съвет заяви днес, че заедно

...
Оглавяваният от кюрдите Сирийски демократичен съвет заяви днес, че заедно
Коментари Харесай

Сирийските кюрди се разбраха с Дамаск за преговори за спиране на насилието

Оглавяваният от кюрдите Сирийски либерален съвет съобщи през днешния ден, че дружно със сирийското държавно управление са решили да основат комитети за договаряния за прекъсване на насилието в Сирия, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Споразумението е реализирано на среща, която е била по покана на сирийското държавно управление. Комитетите ще " разработят пътна карта за демократична, децентрализирана Сирия ", сподели съветът, който е политическото крило на подкрепяните от Съединени американски щати Сирийски демократични сили.

Преговорите в Дамаск тази седмица демонстрират, че ръководените от кюрдите управляващи в частта на Сирия източно от река Ефрат подхващат ходове за реализиране на съглашение със сирийския президент Башар Асад за опазване на тяхната автономност.

Асад дава обещание да си възвърне цяла Сирия. Напоследък неговите войски с поддръжката на Русия и Иран си възстановяват множеството следени от бунтовниците региони след продължаващ седем години спор. Той дефинира кюрдското ръководство на североизток като " краткотрайни структури ".

Преговорите с Дамаск обаче повдигат нови въпроси за американската политика в Сирия, където Съединени американски щати са разположили войски в територия под контрола на Сирийските демократични сили при акцията против групировката " Ислямска страна ".

Сирийските кюрди се отнасят по-предпазливо към Съединени американски щати след спорните изказвания за американските проекти в Сирия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР