Офнюз неотдавна оповести версията как Турция може да окаже братска

...
Офнюз неотдавна оповести версията как Турция може да окаже братска
Коментари Харесай

Ще погълне ли Турция Азербайджан, за да излезе на Каспийско море?

Офнюз наскоро оповести версията по какъв начин Турция може да окаже братска „ помощ ” на Азербайджан да построи най-малко две свои военни бази на Каспийско море , които след това да са в положение да одобряват войски на НАТО. Във всеки случай Анкара демонстрира впечатляваща интензивност да поддържа военната акция на Баку срещу Нагорни Карабах.
Тъй като всички самолети по интернационалните трасета следва да разгласят полетите си, автобусите на турски самолети с оръжие и техника не са в загадка. При това по известие на организация Reuters с позоваване на формалната статистика на Асоциацията на експортьорите в Турция, Анкара тази година е нараснала 6 пъти военните доставки за Азербайджан по отношение на 2019 година – от $20 млн до $123 млн.
 Русия разположи полеви лагер на границата сред Армения и Карабах (СНИМКИ) Русия разположи полеви лагер на границата сред Армения и Карабах (СНИМКИ)
В мрежата се появиха фотографии на ситуиран полеви лагер на съветски военни на границата сред Армения и Нагорни Карабах. Уточнява се, ч...
Само в последния септември са доставени оръжия за $77 млн., на първо място на ударните безпилотни самолети Bayraktar TB2, които всъщност сложиха войските на арменците на границата на провалянето. Отделно са превозените, съгласно вестник „ Коммерсант ”, 1300 сирийски джихадисти и най-малко на една група от 150 либийски наемници, написа Ганчо Каменарски в своя разбор за
В съветското издание „ Свободная пресса ” породи основателното съмнение, че Анкара влага в тази война освен това от братска помощ към Азербайджан.
Само преди няколко дни (22 октомври) Вагаршак Арутюнян, консултант на премиера Армения, на конференция в Ереван съобщи: „ Трябва ясно да се осъзнае, че тази война е планувана от Турция, тя преследва своите ползи за реализация концепциите на неоосманизма. ” Според него, задачите на Анкара са увеличаване на нейната роля в района, „ усвояване ” на Азербайджан и промяна на формулата „ една нация – две страни ” в разновидността „ една нация – една страна ”. При това не става дума за празни спекулации.
Още през 2014 година група депутати от меджлиса на Азербайджан към този момент излезе с самодейността за реализация от Анкара на формулата „ една страна - една войска ”. За претекст беше употребен прецедентът за подписания година преди този момент подобен контракт за военно съдействие сред Молдавия и Румъния. От сливане на въоръжените сили до основаване на единна страна остава безусловно единствено една крачка.
 Русия унищожи церемониал на протурски терористи в Сирия в отговор на Нагорни Карабах Русия унищожи церемониал на протурски терористи в Сирия в отговор на Нагорни Карабах
Руската авиация в Сирия нанесла през вчерашния ден удар по щаба и подготвителния лагер на протурската бойна група „ Фейлак ал-Шам ” в Кафр...
Какво ще получи от това Ердоган? Минималното е директен достъп до на практика недостъпното за него, само че мечтано, Каспийско море: богати находища от въглеводороди и с тръбопроводи с геополитическо значение. И, несъмнено, с създаване на турски военни бази на азербайджанския морски бряг.
Как да предотврати усилването на позициите на Турция в Кавказ? Това е огромният проблем в този момент пред Русия, а не възобновяване на статуквото в Нагорни Карабах. Ще откри ли Москва излаз?
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР