офийската районна прокуратура се самосезира по повод информация относно фондация

...
офийската районна прокуратура се самосезира по повод информация относно фондация
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява „HelpKarma”, за заплати до 80 000 лева

офийската районна прокуратура се самосезира във връзка информация по отношение на фондация „ HelpKarma”, чиито чиновници получават високи заплати от дарени за щедрост средства.

От материал, излъчен в ефира на една от националните малките екрани, излиза наяве, че чиновниците на фондацията, чиято съществена активност е събиране на средства от донори за лекуване на деца и възрастни с тежки болести, взимат хонорари, възлизащи на 19 000 лв., 40 000 лв. и даже 80 000 лв. на месец. Фондацията се занимава най-вече с подкрепяне на деца, които имат незабавна потребност от средства за лекуване, като все още има голям брой дейни дела, по които се събират пари. От уеб страницата на платформата за дарения обаче не ставало ясно в елементи защо се харчат парите на донорите.



Според излъчения материал начисляваната за заплата сума единствено на техническия шеф на „ HelpKarma” за интервал от 2 години и 4 месеца е над 775 000 лв., или приблизително съвсем 28 000 лв. на месец. Освен това обществените доклади на фондацията за последните две години показвали, че възнагражденията на чиновниците на фондацията през 2018 година доближават до 8%, а през 2019 година стигат до съвсем 9% от всички постъпили дарения.



По случая е предоставена инспекция, в хода на която ще се откри налице ли са задоволително данни за осъществено закононарушение от общ темперамент и по кой текст от Наказателния кодекс.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР