Официалното мобилното приложение за проследяване на случаи с коронавирус в

...
Официалното мобилното приложение за проследяване на случаи с коронавирус в
Коментари Харесай

15 милиона са изтеглили мобилното приложение за коронавируса в Германия

Официалното мобилното приложение за следене на случаи с ковид в Германия е изтеглено от 15 милиона консуматори за близо трите седмици от неговото активиране. Това заяви немската организация за предварителна защита и надзор на болесттите, представена от ДПА.

Приложението, чието потребление е изцяло непринудено, е предопределено да следи напредването на регистрирани носители на вируса. Основано е на децентрализирана Bluetooth технология и предизвестява потребителя с кого е бил в контакт.

Имаше опасения, че в страната с население към 83 милиона непълен броя хора ще изтеглят приложението, с цел да потвърди то своята успеваемост. Освен това има и известна опозиция измежду немските жители, за които концепцията за следене от страната - осъществявано в нацистка Германия и още веднъж през комунистическата тирания в Германска демократична република - е доста по-обезпокоителна от самия вирус, означи ДПА.

Наскоро министърът на опазването на здравето Йенс Шпан загатна мобилното приложение като " едно от многото средства за въздържане на нови епидемии ".

Институтът " Роберт Кох " разгласи през днешния ден, че за последните 24 часа в Германия са били регистрирани 219 нови случая с ковид. Общият им брой в страната възлиза на 196 554, от които към 182 200 са се възстановили, а 9016 са умряли.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР