Официално закриха двата ваксинационни центъра на границата с Република Северна

...
Официално закриха двата ваксинационни центъра на границата с Република Северна
Коментари Харесай

Близо 5100 ваксини са поставени на граничните пунктове Златарево и Станке Лисичково

Официално закриха двата имунизационни центъра на границата с Република Северна Македония, които бяха отворени през месец май по самодейност на доктор Милен Врабевски. За този интервал броят на поставените ваксини е малко над 5100.

От опцията за слагане на ваксина в граничните центрове са се възползвали български и македонски жители с непрекъснато и краткотрайно българско поданство, измежду които и длъжностни лица – екипи на детски градини, служители на реда, пожарникари и други.

Необходимостта от двата центъра за имунизация пристигна откакто дълго време жителите, живеещи на територията на районен съд Македония, нямаха достъп до най-популярните и мечтани ваксини против вируса.

" Има над 120 000 жители с български паспорт в Република Северна Македония, ние бяхме длъжни да помислим за тези хора там. Имаме непрекъснато и краткотрайно пребиваващи, чиито фамилии и родове са свързани с България. Ние би трябвало да следваме образеца на Европейския съюз за интеграция на Западните Балкани, което включва помощ и грижа при предварителната защита от пандемията там, където можем да сме потребни на нашите съседи ", показа доктор Милен Врабевски, който регистрира откриването на имунизационните центрове като вярно и димпломатично решение в подтекста на епидемията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР