Официално становище от името на Лидл България във връзка с

Официално становище от името на Лидл България във връзка с ...

Лидл несъгласни с публикацията за черешите

Официално становище от името на "Лидл България" във връзка с публикувано съобщение на Националната асоциация за защита на потребителите:

Във връзка с публикация от 9 юни 2021 г., бихме искали категорично да изразим несъгласието си с посочените в материала твърдения. Във всички наши обекти винаги съвсем ясно и коректно са обозначени артикулите, техните цени и произход.

В конкретния случай, в публикацията неточно е посочено, че под цената от 2.99 лв. стоят касети с череши, тъй като там са поставени пакетирани череши в опаковки от по 500 грама, както съвсем коректно е посочено на ценовата табела. Касетите с череши са поставени под съседната бяла табела, където съобразно всички правила на веригата, отново съвсем коректно, е посочена цена на килограм от 5.99 лв.

"Лидл България" винаги подхожда открито, прозрачно и с отговорност към своите потребители, както и съдейства на всички институции при евентуална проверка за изясняване на различни казуси. Паралелно с това, при всеки подаден към компанията сигнал, извършваме и допълнителни вътрешни проверки и можем абсолютно отговорно да заявим, че винаги предприемаме всички необходими действия за защита на интересите на нашите потребители.

Затова категорично не бихме се съгласили с обвиненията във Вашата публикация и вярваме, че няма да въвеждате в заблуждение Вашите читатели и ще отразите реалните факти".

Източник: varna24.bg