Официално откриване на разширението на новата част на завода на

...
Официално откриване на разширението на новата част на завода на
Коментари Харесай

Германската комапния инвестира 12 милиона лева в производство в Божурище

Официално разкриване на разширението на новата част на завода на компанията за пакетиране „ Мултивак “ (Multivac) се състоя в индустриалната зона на Божурище. Германският производител разгласи, че новата част на индустриалното уголемение е със застроена повърхност от над 5600 кв. м, от която индустриалната част е от над 4000 км. м. Добавени са нови индустриални мощности, монтажни площи и офиси.

Инвестицията е в размер на 10 милиона лв. за сграден фонд и 2 милиона лв. за съоръжение на първия стадий. Заедно със съществуващото произвеждане, заводът към този момент е с 12500 кв. м. застроена повърхност. Цялостната инвестиция на компанията в България досега възлиза на над 50 милиона лв..

Новият обект ще сътвори към 100 нови работни места

„ През последните години заводът в Божурище се трансформира в стратегически значима част от нашата световна индустриална мрежа. Местната компания за търговия на едро със личен шоурум и клиенти, както и личен център за образование, също се намират тук. Това значи, че в този момент имаме към 220 локални чиновници “, разяснява основният изпълнителен шеф на Multivac Group Кристиан Трауман.

 Германската комапния влага 12 милиона лв. в произвеждане в Божурище
Източник: Източник: MULTIVAC

Заводът на „ Мултивак “ в Индустриална зона Божурище беше пуснат в употреба през 2018 година. Там се намира и шоурумът на комерсиалната компания за България. Освен завода у нас, компанията има още 12 индустриални обекта в Германия, Австрия, Испания, Бразилия, Китай, Япония и Съединени американски щати, както и над 80 компании за продажби и даване на услуги по целия свят.

„ Новата постройка ще разреши на българското индустриално звено доста да усили индустриалния потенциал на място за обработка на листове, както и електрически и машинален монтаж “, означи ръководещият шеф на Multivac Bulgaria Production Кристиан Лау.

Германската фамилна компания е международен водач на пазара на опаковъчни машини и създава необятна гама от вакуум машини, етикетиращи устройства, решения за автоматизация и подготвени индустриални линии.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР