Официално не бяха съобщени мотивите на Попова да напускане на

...
Официално не бяха съобщени мотивите на Попова да напускане на
Коментари Харесай

От Последните Минути: Шокираща И Изненадваща Оставка На Върхушката Разтресе България! Аут От Играта Е Вече Самата

Официално не бяха обявени претекстовете на Попова да овакантяване на поста. Тя не е показала такива и в молбата си. По информация на „ Лекс “ пред сътрудниците си тя е изтъкнала персонални аргументи, само че новината за нейното отдръпване е изненада в Апелативната спецпрокуратура.

Попова беше определена за началник на АпСпП на 3 октомври 2013 година и й оставаха седем месеца до края на мандата.

За изпълняващ функционалностите на началник в този момент бе определен заместникът на Попова - Николай Найденов.

Същевременно на днешното съвещание прокурорската гилдия единомислещо образува дисциплинарно произвеждане против следователя Бойко Атанасов.
Предложението пристигна от градския прокурор на София Емилия Русинова, като претекстове още веднъж не бяха оповестени.

През последните две години Атанасов насочва рецензии към управлението на прокуратурата. Първо той сподели, че в държавното обвиняване и в следствения отдел към СГП има„ шпицкоманда “, която употребява каузи за шантаж на политици и магистрати.

После приказва за заличаване на документи по делото за банкрута на КТБ, за нарушаване на инцидентния асортимент и други Етичната комисия в предходния състав на Висш съдебен съвет извърши инспекция и не откри нарушавания.

Наскоро пък той упрекна шефа на Специализираната прокуратура Иван Гешев в „ пазарлъци с проведени незаконни групи “, „ срамни съглашения “ и „ доста смущаващи “ обстоятелства. Самият Гешев не е коментирал.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР