Официално наричаната руска военноморска пехота, по-известна само като руски морски

...
Официално наричаната руска военноморска пехота, по-известна само като руски морски
Коментари Харесай

Military Watch: Морската пехота на Русия с амбиции да конкурира американската по цял свят

Официално наричаната съветска военноморска пехота, по-известна единствено като съветски морски пехотинци, служи като амфибийна (десантна) мощ, сходна на американските си сътрудници, само че не е обособен тип въоръжена мощ. На нея посвещава обява Military Watch под заглавие „ Russia Has Big Plans for its Marines and Amphibious Warfare; Naval Infantry an Increasingly Lethal Asset for Power Projection”.

Докато голямата флота на Америка и нейните многочислени военни намеси в чужбина след Втората международна война доведоха прерастването на морските корпуси в обособен тип въоръжена мощ със 180 000 бойци и над 1000 пилотирани самолета, то съветската отбранително насочена пехота остава доста по-малобройна единствено с 12 000 души, в това число няколко стотици елитни военноморски елементи на " Спецназ ".

Може би вследствие на оценяването на амфибийните сили, съчетани с растящото стратегическо значение на Тихоокеанския спектакъл, където такива качества са доста скъпи, Русия от ден на ден влага в модернизирането на опциите на своите морски пехотинци като главен инструмент за демонстриране на мощност и евентуално ще може да се съревновава качествено с тази на Съединените щати в идващите години.

За задачата, дружно с въвеждане в употреба на нови кораби за разтоварване на морската пехота, съветският флот в този момент е зает в построяването на четири амфибийни кораба за нахлуване, способни да транспортират морските подразделения дружно с бронираните им средства и въздушна защита на брега за набези на противников позиции.

Според заместник-командващият на ВМФ Виктор Бурсук, са планувани два разновидността на десантни кораби – „ повсеместен десантен атакуващ кораб” и " огромен амфибиен транспортен съд ". Очаква се тези кораби да транспортират към 700 и 1200 морски пехотинци надлежно, както и мощно въоръжени атакуващи хеликоптери Ка-52 „ Алигатор” за обезпечаване на въздушна поддръжка.

Редица източници също по този начин показаха, че с изключение на вложенията в създаването на военни кораби с хеликоптери, Русия е вложила и в създаването на бойни самолети със сгъваеми криле, способни да се разположат на палубите, с цел да поддържат морските пехотинци в бойни дейности - сходно на F-35B.

Възобновяването на самолета Yak-141 с отвесно политане и кацане (VOTL) е платформа, която доближи края на развиването си с четири работни прототипа по времето на разпадането на Съветския съюз. Тя остави забележителна опция, която дружно с елитните бойни хеликоптери ще даде основна поддръжка за пехотинците. Бронирана опора може да бъде обезпечена и от добре въоръжения БМП-М (М-морски вариант). Добавена е и морската пехотна версия на бойната бронирана машина Bumerang BTR.

Руските морски пехотинци стартират да играят все по-важна роля през последните години и в края на 2017 година проведоха сериозна проява на мощ в Далечния изток наоколо до Корейския полуостров по време на ескалация на американските закани против Северна Корея. Ученията съответстваха с тренировките на американския самолетоносач Vigilant Ace в Южна Корея, които симулираха офанзива против Пхенян, както и с огромното обучение на 40 китайски военни кораба в близкото Източнокитайско море. Тогава съветската морска пехота съумя да показва способността на Русия бързо да се намеси в защитата на колегата си против възможна западна офанзива.

С увеличаващите се вложения в модернизирането на опциите на военноморските единици, които съгласно украинското държавно управление също са взели участие в подпомагането на отбраната на сепаратистката ДНР, евентуално е на съветската морска пехота от ден на ден да се разчита като на основен инструмент от външната политика на Москва отвън нейните граници. Тъй като Русия се стреми да се утвърди като съществена мощ в Азиатско-тихоокеанския район, това се обрисува като една извънредно жизнеспособна тактика, обобщава Military Watch.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР