Официално бе открита изложба, включваща творби на потребителите на Дневен

...
Официално бе открита изложба, включваща творби на потребителите на Дневен
Коментари Харесай

Откриха изложба от пъстра палитра на гоблени, картини и рисунки, изработени от потребителите от Дневен център „Светлина“ в Градска художествена галерия

Официално бе открита галерия, включваща произведения на потребителите на Дневен център „ Светлина “ в Градска художествена изложба.

По време на церемонията, приветствено слово насочи Елена Стойчева- началник- отдел „ Социална политика “, която поздрави създателите от името на кмета на община Благоевград доктор Атанас Камбитов и Христина Шопова- заместник- кмет по просвета и филантропични действия. „ Пожелавам Ви все по този начин да творите, да създавате, да бъдете устремени, да не спирате. Въпреки специфичните Ви потребности, в днешния ден Вие потвърждавате, че сте безусловно пълноценни и равнопоставени хора. Поздравявам екипа на Дневен център „ Светлина “ за грижите и помощта, които поставят “, сподели в словото си Елена Стойчева.

Директорът на Градска художествена изложба Иван Милушев не скри възхищението си от работата на потребителите. „ Гледайки тази галерия би трябвало да бъдем горди. Първо- горди от съществуването на Дневен център „ Светлина “, с екипа, който работи с тези жители, тъй като те са безусловно пълноценни художници. В това съм уверен! “, сподели Иван Милушев.

Творбите са подредени в Градска художествена изложба и всеки обожател на изкуството може да види творчеството, както и да си закупи против алегорична сума от изложените творения. Събраните средства ще бъдат вложени в активността и развиването на центъра. Изключителните гоблени, картини и рисунки са дело на Виктор Манов, Георги Бойков, Вера Бибова, Десислава Дедлева и Иван Радев.

Изложбата се провежда във връзка Световния ден на психологичното здраве – 10 октомври и включва картини, гоблени, пана. Подредените произведения ще останат в залата на ГХГ в границите на една седмица.
 dsc_0319  dsc_0320  dsc_0308  dsc_0333  dsc_0312  dsc_0301  dsc_0315
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР