Официално бе обявен краят на 48-ото Народно събрание. Президентът Румен

...
Официално бе обявен краят на 48-ото Народно събрание. Президентът Румен
Коментари Харесай

Финал: Как депутатите се разделиха с 48-ото НС

Официално бе разгласен краят на 48-ото Народно заседание . Президентът Румен Радев разпусна Народното събрание, насрочи предварителния избор и разгласи новия длъжностен кабинет. С отчаяние на финала и взор към новите избори, депутатите направиха своите заключения за свършената работа и неуспеха на 48-ото Народно събрание.

Този парламент не си свърши работата , не въведохме ограничения по ПВУ, вкарахме още веднъж хартиената бюлетина, и направихме тъй че България да върви обратно “. Това съобщи съпредседателят на " Продължаваме Промяната " Кирил Петков в коридорите на Народното събрание в последния работен ден на 48-ото Народно заседание.

Идва времето за огромното обединяване , всички хора с добра идея в България се сплотяваме, с цел да може в идващия парламент всички значими цели да се реализиран. Имаме изцяло схващане, че Политическа партия и Демократична България са началото на смяната, от през днешния ден започваме диалози и с доста цивилен организации като „ Правосъдие за всеки “, с партии като „ Спаси София “, и с хора от Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна “, съобщи още Петков.

На въпроса дали гражданските организации ще вземат участие в кандидатските листи за 49-то Народно събрание, водачът на Политическа партия отговори:

„ България е привикнала да прави политически покупко-продажби. Ако всеки един от нас не застане зад общото обединяване без да получава нещо в подмяна, то той не работи за българския интерес “, разяснява още Петков.

Краят на 48-ото Народно заседание разяснява и  ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова посредством декларация. 

Политическата рецесия не може да бъде решена без присъединяване на ГЕРБ-СДС, уточни Атанасова. В декларацията се акцентира, че ГЕРБ-СДС към този момент не е в изолираност, а в центъра на политическия развой. 

Атанас Атанасов от " Демократична България " пък направи следния извод:

За страдание, 48-то Народно заседание не съумя да извърши най-важната задача, която има по Конституция, а това е да излъчи държавно управление. Това е неуспех на първата политическа мощ. Дневния ред на Народното събрание се диктуваше от ГЕРБ, може би отдалечено от Банкя.

“Продължава да буксува българската парламентарна република. Ние свикнахме да живеем в служебна власт и това би трябвало да бъде прекъснато. Поради тази причина вършим всички старания да съберем демократичните сили и по тази причина се оформя коалиция сред “Продължаваме смяната ” и “Демократична България ” . Идеята ни е в идващия парламент е новото обединяване да е първа политическа мощ ”, акцентира Атанасов.

По думите му обединяването сред двете партии ще стане с съдружно съглашение . “Коалиционни съглашения, оттова нататък вписване на листи и явяване дружно на изборите ”, означи той.

“Имаме волята да се явим дружно на локалните избори, които са фундамента на българската народна власт. За да може посредством това изпитание да се опитаме да разбием феодалните владения на ГЕРБ освен в огромните градове, а въобще в локалната власт ”, безапелационен е той.

По отношение на състава на новото служебно държавно управление той разяснява: “Още от същото. Какво още можем да чакаме. Да се надяваме да не създадат пакости в интервала на изборите. ”, акцентира той.

Атанасов сподели, че в 48-то Народно заседание са били провалени напъните за влизането ни в Еврозоната, както и за реализирането на правосъдната промяна.

Според депутата Андрей Гюров от " Продължаваме Промяната " това Народно заседание остана в съпротива на бъдещето.

Това Народно заседание остана в съпротива на бъдещето. В един все по-дигитален свят то ще остане като парламент на хартията. Това съобщи в декларация във връзка края на 48-ото Народно заседание ръководителят на парламентарната група на „ Продължаваме Промяната “ (ПП) Андрей Гюров.

Четиридесет и осмото Народно заседание не съумя, тъй като нямаше разговор, съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ .

Вярно е, че не излъчихме постоянен кабинет, не се справихме с политическата рецесия , правилно е, че още веднъж отиваме на избори, само че се надяваме, че отиваме с научени уроци, и най-важното е да сме подготвени още в предизборната акция да проявим подготвеност за разговор след изборите, посочи политикът.

Днес е последният ден на 48-то Народно събрание, няма по какъв начин да сме равнодушни след следващия крах да се реши главното - политическата рецесия, стартира обръщението си Карадайъ.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР