Официално 73-тата годишна сесия на Общото събрание на ООН вече

...
Официално 73-тата годишна сесия на Общото събрание на ООН вече
Коментари Харесай

Борисов ще говори на годишната сесия на ООН следващата седмица

Официално 73-тата годишна сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации към този момент е открита. Сесията ще продължи до 5 октомври. На нея се събират президентите, министър председателите и външните министри на общо 193 страни.
Тази година България ще бъде представлявана от премиера Бойко Борисов, което е нарушаване на традицията до момента президентът да отива на сесията. Обяснението, което даде вторият човек в ГЕРБ за това - Цветан Цветанов, е, че президентът Румен Радев изпаднал " в изолираност " във външните връзки, а така и така не видял добър резултат от европредседателството ни, чиято съществена външнополитическа тематика беше приобщаването и присъединението на Западните Балкани към Европейския съюз - тематиката, по която щял да приказва Борисов.
Според в. " 24 часа " министър председателят отпътува за Ню Йорк на 23 септември, на 24-и се чака да се срещне с американския държавен глава Доналд Тръмп, а на 28-и е речта му пред Общото заседание.
Началото на новия работен цикъл разгласи ръководителят на започващата сесия - някогашният министър председател на Еквадор Мария Фернанда Еспиноса - четвъртата жена на този пост за миналите 73 години и първата латиноамериканка, която го заема.
Съединени американски щати обичайно са втори в листата на ораторите. И тази година погледите на всички ще бъдат вперени в американския президент Доналд Тръмп, който ще изнесе втората си тирада пред Общото заседание. Остава обаче паниката, че той ще се държи също толкоз зле, колкото и на срещите на Г-7 и НАТО, твърди специалистът на Организация на обединените нации Ричард Гауан, представен от в. The Washington Post.
Имаше очаквания, че след срещата в Сингапур Ким Чен Ун ще участва за първи път и на полемиката в Общото заседание, само че Пхенян възнамерява да изпрати министър, който да приказва о името на КНДР.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР