Официалният старт на строителните дейности по изграждането на ГКПП „Рудозем-Ксанти“

...
Официалният старт на строителните дейности по изграждането на ГКПП „Рудозем-Ксанти“
Коментари Харесай

Първа копка на новото КПП, което ще отпуши трафика за Гърция

Официалният старт на строителните действия по построяването на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Рудозем-Ксанти “ ще бъде даден на 24 януари. Това разгласи регионалният шеф на Смолян Недялко Славов, оповестява 24smolian.com. Символичната първа копка ще се състои на площадката, където ще бъде граничният пункт.

Както към този момент писахме, спомагателни средства в размер на 18 445 744 лв. за построяването на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Рудозем-Ксанти “ бяха утвърдени от държавното управление през декември.

„ Благодарих персонално на премиера Бойко Борисов на съвещанието на Министерски съвет за осъществявания ангажимент към родопчани, за поддръжката му-негова и на всички министри, тъй като построяването на този пункт е водещ приоритет за района! Вече няма никакви спънки строителството да стартира! Надявам се, че обектът ще бъде осъществен в период!”, съобщи тогава регионалният шеф на Смолян Недялко Славов.

Освен постройката и връзки за бъдещия Граничен контролно-пропускателен пункт към Гърция, който ще е на българска територия, би трябвало да се построи и метод от към 800 метра с три ленти за придвижване – две по 3,50 метра, една по 3 метра и два банкета по 1.50 метра.

В зоната на Граничен контролно-пропусквателен пункт би трябвало да се оформят и благоустроят две площадки. Ще се изградят три административни здания, две контролни кабини, площадка за мобилен рентген, публични тоалетни, здравен надзор, хале за щателна митническа инспекция, заслон с железна покривна структура, осова автомобилна везна за обслужване на Граничен контролно-пропусквателен пункт.

Планирано е да се изградят три обособени пътни трасета с по четири независими ленти за придвижване. Граничният пункт, съгласно спогодбата сред България и Гърция, ще е предопределен за всички типове автомобилни транспорти и товари.

Изграждането на пункта е контрактувано сред България и Гърция още през далечната 1995 година. Очаква се Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Рудозем-Ксанти “ да бъде отворен до края на 2020 година.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР