Официалният сайт на ATP посвети материал за Григор Димитров, който

...
Официалният сайт на ATP посвети материал за Григор Димитров, който
Коментари Харесай

АТП посвети обширен материал за Григор в навечерието на Australian open

Официалният уебсайт на ATP посвети материал за Григор Димитров, който споделя по какъв начин е минала подготовката за сезон 2020 на първата ни ракета.

Григор стартира новия сезон на ATP Cup, където дружно с тима на България бяха близо да се класират в топ 8 на отборната конкуренция, откакто победиха тимовете на Англия и Молдова.

В момента той е в Мелбърн и се приготвя за присъединяване си на Australian Open, където преди три години доближи ½-финалите.

Българинът наподобява физически квалифициран след интензивните тренировки в Монте Карло по време на предсезонната подготовка. Относно тренировките във фитнеса, Григор споделя:

„ Това е толкоз друга болежка от това, което изпитваш на корта, тъй като на корта не можеш да изключиш мозъка си, само че тук можеш. Нашата цел е да упражняваме крепко, изключително в първите седмици от сезона. Винаги си мислиш: „ Аз съм тук, където съм, усещам болежка, пострадвам “, само че затваряш очи и преминаваш през това. Това е по този начин и при повдигането на тежести, при карането на колело или при правенето на кардио извършения, няма значение, “ прецизира хасковлията.

Той споделя, че настройката за тенис мач, на корта, не е същата, както във фитнеса

„ Когато си на корта не можеш да правиш това. Трябва да преследваш топката, да взимаш верните решения, да освободиш главата си. Но мисля, че фитнесът способства за нас толкоз доста на корта и когато си в сходна обстановка по време на тенис мач, в случай че започнеш да чувстваш безпокойствие, раздразнителност или ускорение на пулса да вземем за пример, можеш да се върнеш към това, което си правил във фитнеса и знаеш през какво си минал. Това ти дава успокоение, а останалото е психическа игра “, продължава Гришо.

В Монако Григор стартира да разсънва тялото си, да прави извършения срещу травми, да работи над коремните си мускули дружно с други елементи от тялото, да работи над неща, които няма опция да ги свърши, до момента в който пътува по шампионатите. Наред с това, българинът заздравяваше рамото си поради травмата, която получи през 2019.

„ Като Формула 1 е, постоянно сме на ръба, тъй че дребните елементи тук и там вършат разликата. Тестваме мускулите и виждаме какво е възприятието му на корта и отвън корта, когато прави извършения. Трябва да слушаме доста и да се приспособяваме към това, което той споделя, т.е. би трябвало да имаме противоположна връзка. Постоянни корекции. Работим, само че също по този начин е и доста занимателно, тъй като се стараем да измислим нещо ново, което е изобретателно “, декларира фитнес треньорът му - Себастиан Дюран.

Миналият август най-хубавият български тенисист се срина до №78 в света и той показа, че не е знаел дали ще може да се върне.

„ Сега мисля, че не се пробвам да мисля по какъв начин приключих предходната година. Да, имах много положителни резултати, само че те бяха значими за мен в персонален проект. Беше сложен миг, изключително, когато започнах да потъвам в ранглистата. Не бях сигурен дали ще мога да се върна до края на годината. Имаше доста въпросителни, доста подозрения и отрицателни мисли. Най-важното нещо сега е да продължа да работя и да оставя предишното в предишното. Мисля, че следва доста вълнуващо време, “ приключва 19-ят в света.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР