Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова смята, че

...
Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова смята, че
Коментари Харесай

Захарова заподозря терористична атака срещу Северен поток

Официалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова счита, че благодарността на някогашния министър на външните работи на Полша и  евродепутат Радослав Шикорски към Съединени американски щати за нанесените вреди на " Северен поток " може да се пояснява като публично изказване за терористичната офанзива.
 Русия не изключи бойкот да е повода за теча на газ в Северен поток 2
Русия не изключи бойкот да е повода за теча на газ в Северен поток 2

Дмитрий Песков прикани за бързо следствие

" Полският евродепутат, някогашен външен министър Радек Сикорски благодари на Съединените щати в Twitter за днешната повреда на съветски газопроводи. Това публично изказване за терористична офанзива ли е? " - написа Захарова във вторник в канала на Telegram.

Припомняме, че в границите на няколко часа бяха открити три теча по газопроводите " Северен поток " и " Северен поток 2 " . Първият от тях беше засечен на Северен поток 2 покрай датския остров Борнхолм. Тогава бяха регистрирани две приключвания на Северен поток.

Датската енергийна организация заяви, че огромно количество газ е навлязло в морето.

На самолети и кораби е неразрешено да се доближават до мястото на произшествия на по-близо от пет морски благи.
 Швеция е отчела 2 подводни детонации до Обновена
Швеция е отчела 2 подводни детонации до " Северен поток "

В Европа виждат вероятни дейности на Русия - метод да се позове на форсмажор и да не заплаща многомилиардни компенсации

По-късно шведски сеизмолози оповестиха, че са записали две детонации в понеделник по маршрутите на газопроводите " Северен поток " и " Северен поток 2 ".

Русия не изключи бойкот да е повода за теча на газ в " Северен поток 2 ". Това заяви представителят на Кремъл Дмитрий Песков. Кремъл е доста смутен от обстановката, която съгласно него изисква бързо следствие.

Държавният секретар на Съединените щати Антъни " не би трябвало да има доста влияние върху енергийната резистентност на Европа, добавяйки, че ще е в действителност неприятно, в случай че следствието откри офанзива.

Говорейки на брифинг в Държавния департамент, Блинкън разкри, че обезпечаването на енергийна сигурност на Европа на " краткосрочна и дълготрайна основа " остава главен приоритет на Вашингтон в партньорство с неговите съдружници.
 Теч на газ в
Теч на газ в " Северен поток 2 ", търсят пробойна

Налягането е спаднало в доста сектори на неработещия подводен газопровод
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР