Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова нарече плагиатство

...
Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова нарече плагиатство
Коментари Харесай

Захарова с тежко обвинение към Шолц

Официалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова назова плагиатство изявлението на немския канцлер Олаф Шолц, че светът става все по-многополюсен и изисква повече многостранно интернационално съдействие. " Чисто плагиатство. Или по-лошо, недоумение на баналното ", написа Захарова в канала си в Telegram.

Повод за коментара бяха думите на немския политик, който в изявлението си на Икономическия конгрес в Давос сподели: „ Когато осъзнаем, че нашият свят става многополюсен, това би трябвало да ни тласне към още по-голямо интернационално съдействие. В подтекста на многополярността, доста положителни другари един за различен, интернационалните сътрудници желаят повече политическо въздействие в сходство с възходящото им световно въздействие. "

Според Захарова, още при Евгений Примаков, който постъпи във външното министерство през 1996 година, изхожда от разбирането, че светът става многополюсен за разлика от биполярната система от Студената война. „ Това схващане, по предложение на Е. М. Примаков, беше отразено във външнополитическата идея от 2000 година и от този миг стана наша насочна точка във връзка с построяването на интернационалните връзки “, изясни дипломатът.

Тя добави, че Сергей Лавров е приказвал и продължава да приказва за многополярността, полицентричността на света всяка година на поста съветски външен министър към този момент 15 години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР