Официалният каталог от емотикони включва доста интересни предложения - като

...
Официалният каталог от емотикони включва доста интересни предложения - като
Коментари Харесай

Tinder иска да включи междурасови емотиокони



Официалният азбучник от емотикони включва много забавни оферти - като двойки от еднакъв пол - само че не отразява междурасови връзки. Приложението за срещи и " освен това " Tinder счита, че това е огромен пропуск в 2018-а година и счита да го поправи с нов комплект иконки. Компанията се аргументира, че онлайн срещите и другите раси вървят " ръка за ръка " и предвид на това, има потребност от по-голяма диверсификация при емотиконите.

Предложението, което Tinder са отправили към консорциума, който дава отговор за емотиконите (Unicode Consortium), включва един главен дизайн (двойка със сърце сред тях) в 21 разнообразни вариации - според от цвета на кожата и пола. Tinder признава, че може би ще бъде предизвикателство да се включат толкоз доста разновидности на една съществена тематика, само че отбелязва, че Apple, Гугъл и Microsoft имат задоволително софтуерен опит и надарени дизайнери и програмисти, с цел да се оправят с сходна задача.

Предложението е съпроводено от петиция, подписана от авторитетни и значими персони - в това число съоснователят на Reddit Алексис Оханян и Дженифър Лий (двамата сполучливо предложиха емотикона с хиджаб). Не е ясно по какъв начин и по кое време ще реагира Unicode Consortium на предлагането, само че историята демонстрира, че сходни промени са вероятни и не лишават доста време и старания - през 2015-а консорциумът добави емотикони на еднополови двойки.

Едва ли Tinder има кой знае какви безкористни и алтруистични подбуди за сходна смяна. Компанията просто търси медийно внимание и известност като прогресивно приложение.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР