Официалният факел за Летните олимпийски игри през 2020 г. в

...
Официалният факел за Летните олимпийски игри през 2020 г. в
Коментари Харесай

На какво прилича факелът за Летните олимпийски игри през 2020 г.

Официалният факел за Летните олимпийски игри през 2020 година в Токио беше показан тази седмица и неговият дизайн е малко... пъстър.

Всъщност факелът от розово злато и алуминий е направен във формата на цвета на вишневите дървета Сакура - народен знак на Япония, оповестява T+L.

Когато се огледа в горната му част, той се състои от пет " венчелистчета ", които наподобяват на цветето. Всяка венчелистче създава личен пламък, който се сплотява н един ослепителен огън в центъра.

Факелът за летните олимпийски игри е планиран от художника Токужин Йошиока. Той е направен от рециклиран алуминий, приближаващ от краткотрайно жилище, издигнато след огромното земетресение в Япония през 2011 година

За да реализира единствената по рода си форма, Йошиока употребява същата технология за екструдиране на алуминий, която е употребена при производството на японските влакове-куршуми.

Неслучайно и представянето на факела е през март. Именно тогава стартира фамозния сезон на цъфтежа на вишните в Япония.

121-дневното пътешестване на факела от Фукушима до Токио през 2020 година също ще стартира през март - на 26-и.

XXXII-те летни олимпийски игри ще се проведат в Токио, Япония от 24 юли до 9 август 2020 година Токио ще е хазаин на летни олимпийски игри за повторно след XVIII летни олимпийски игри през 1964 година /profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР