Официалните резултати от гласуването за европейски парламент във Верикобритания ще

...
Официалните резултати от гласуването за европейски парламент във Верикобритания ще
Коментари Харесай

Изненадваща победа на проевропейските партии в Холандия

Официалните резултати от гласуването за европейски парламент във Верикобритания ще станат известни в неделя вечер, дружно с тези от останалите страни. Изненадваща победа на проевропейските партии в Холандия. Това демонстрират данните от екзитполовете. Най-много гласове печелят социалдемократите, следвани от консерваторите. Популистите са трети.

В лагера на холандските социалдемократи честват. Според данните от екзитполовете - 5-ма от 26-мата евродепутати от Холандия ще бъдат от Партията на труда на заместник-председателя на Европейската комисия Франс Тимерманс.
Франс Тимерманс, лидер на листата на Партията на труда и претендент за ръководител на Европейска комисия: Навсякъде в Европа забелязах, че има нужда от друга Европа. Европейски съюз, който да се бори доста по-усилено с климатичните рецесии. Да прави доста повече по обществените въпроси и да накара фирмите, които заобикалят налозите да ги заплащат.
Резултатът евентуално ще усили шанса на Тимерманс да наследи Жан-Клод Юнкер, считат анализатори. Холандецът е водещият претендент на Партията на европейските социалисти за поста.

Народна партия за независимост и народна власт на премиера Марк Рюте е на второ място и ще има 4 депутатски места. Десният популистки Форум за народна власт е трети и ще бъде с трима евродепутати.

Във втория ден на европейските избори гласоподават ирландците и чехите. В Чехия вотът продължава и на следващия ден.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР