Официалната церемония по вдигане на флага и присвояване на име

...
Официалната церемония по вдигане на флага и присвояване на име
Коментари Харесай

България вече има нов граничен полицейски кораб

Официалната гала по повдигане на флага и заграбване на име „ Балчик " с бордови номер 524 на нов граничен полицейски транспортен съд ще се състои на 7 юни на кея пред Морска гара - Бургас. Това е първият транспортен съд, получен от 13 години насам вследствие на изпълнен от Главна дирекция „ Гранична полиция " план „ Доставка на гранично-полицейски патрулен транспортен съд - Оборудване за ФРОНТЕКС ", финансиран по контракт за даване на безплатна финансова помощ от Индикативна годишна работна стратегия 2018 на Фонд " Вътрешна сигурност ". В осъществяване на плана е извършена социална поръчка и е подписан контракт сред ГДГП и Baltic Workboats AS, Естония. Съгласно подписания контракт, средствата за доставката на гранично-полицейския патрулен транспортен съд са в размер на 30 580 851 лева

Граничният патрулен транспортен съд, издигнат в корабостроителницата на Baltic Workboats, е предопределен както за наблюдаване на морската държавна граница на Република България, по този начин и за присъединяване в взаимни интервенции на Европейската организация за гранична и брегова защита.

В края на април 2023 година той е доставен, осъществено е образование на чиновници на Групово дело " Гранична полиция " за употреба и обслужване на машините, механизмите, системите и оборудването му и в средата на май плавателният съд е признат и причислен в щата на Главна дирекция " Гранична полиция ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР