Официалната сирийска информационна агенция САНА съобщи за най-малко трима пострадали

...
Официалната сирийска информационна агенция САНА съобщи за най-малко трима пострадали
Коментари Харесай

Извънредно Съобщение На Доналд Тръмп За Атаките В Сирия!

Официалната сирийска осведомителна организация САНА заяви за минимум трима потърпевши цивилни от западните удари, нанесени през миналата нощ по Сирия. Не се прецизира къде.

Военен източник сподели за ДПА, че при ударите в провинция Хомс са ранени шестима бойци. Сирийският бригаден военачалник Али Майхуб, представен от Асошиейтед прес, при един от ударите по военна база в Хомс са ранени трима цивилни, въпреки че офанзивата била несполучлива, тъй като ракетата била " отклонена ". При друго нахлуване с " няколко ракети ", ориентирани против проучвателен център в Барзех край Дамаск, е била разрушена една постройка и са нанесени материални вреди, само че няма човешки жертви. В изумената постройка имало учебен център и лаборатории.

Руското министерство на външните работи съобщи във връзка медийни известия за потърпевши при американските удари, че по данни на съветското посолство в Дамаск няма потърпевшите съветски жители, съобщи ТАСС.

Организацията за възбрана на химическите оръжия съобщи, че задачата й за определяне на обстоятелствата в Сирия ще продължи, даже и след нанесените под егидата на Съединени американски щати въздушни удари, съобщи Асошиейтед прес.

В изказване ОЗХО уточни, че изпратеният от нея екип от специалисти ще се придържа към проекта си да проверява хипотетичната химическа офанзива от предходната седмица в град Дума.

" Мисията ще продължи активността си в Сирийската арабска република за определяне на обстоятелствата към хипотетичното потребление на химически оръжия в Дума ", съобщи организацията.

ОЗХО акцентира, че " работи в тясно съдействие с Департамента на Организация на обединените нации за сигурност и защита за оценка на обстановката и гарантиране сигурността на групата ". Днес оръжейните инспектори ще опитат да дойдат на мястото на хипотетичната химическа офанзива в Дума, съобщи Ройтерс.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР