Офисът на главния прокурор на американския щат Юта призова съда

...
Офисът на главния прокурор на американския щат Юта призова съда
Коментари Харесай

Американец пожела да се ожени за лаптопа си, но не му позволиха, защото...

Офисът на основния прокурор на американския щат Юта прикани съда да отклони иск на мъж, който неизвестно за какво е решил, че спътникът му в живота може да бъде не жена, не мъж, не някакво животно, а тъкмо обичаният му преносим компютър. „ Бракът с портативен компютър или няколко сътрудници не са права, предпазени от конституцията “, написа помощник-главният прокурор на щата Дейвид Уолф в особено писмо да съда и добавя: „ Освен това, даже да не бе по този начин, в случай че компютърът му не е достигнал 15-годишна възраст, по законите на Юта той е прекомерно млад за подписване на брак “, написа " Монитор ".

Бившият юрист Крис Севиър води каузи с губернатора на щата Юта Гери Хърбърт, основния прокурор Шон Райъс и окръжния секретар Брайън Томпсън. Мистър Севиър желае да бъдат узаконени браковете с компютри и полигамията, като се базира на това, че преди този момент в щата са били позволени еднополови бракове.

Странният просител не за първи път занимава съдилищата с сходни искове. Както се оказва Севиър към този момент е изгубил няколко аналогични каузи в други щати и се е обръщал към арбитър в Солт Лейк Сити с искане да бъдат неразрешени браковете на лица от един и същи пол. Освен това мистър Севиър, който явно си търси всевъзможни мотиви да разведри сивото си всекидневие пред компютъра, е упреквал концерна Apple за това, че поради него се е пристрастил към порнографията и е претендирал да бъде признат закон, съгласно който производителите на компютри и мобилни устройства да бъдат задължени да блокират достъпа до уеб сайтове със полово наличие.
В началото на май жена от Сан Диего, Калифорния съобщи, че е сключила брак с железопътна гара Санта Фе. Била влюбена в оборудването от дете и се оженила за нея преди година, като освен това даже си сменила името и станала Керъл Санта Фе.

Очевидно пристъпите на увлечение към предмети са събитие, обвързвано с наближаването на лятото, тъй като преди близо година гражданин на Калифорния пък подписа брак със личния си айфон. Като освен това даже мина под венчилото в Лас Вегас, където не сортират младоженците, а просто правят бракосъчетанието – сходни съюзи нямат юридическа мощ.

Хората, които изпитват увлечение към неодушевени предмети са известни като обектофили. Най-известният подобен случай е швeдката Ейя-Рита Еклоф Берлинер Мауер от 1979 година, която се е считала за брачна половинка на Берлинската стена. През 2007 година пък американката Ерика ЛаБри се прочу като „ подписа брак “ с Айфеловата кула.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР