Офертата на компанията Инерком за закупуване на българския бизнес на

...
Офертата на компанията Инерком за закупуване на българския бизнес на
Коментари Харесай

Офертата на Инерком за ЧЕЗ не е била най-високата

Офертата на компанията " Инерком " за закупуване на българския бизнес на ЧЕЗ не е била най-високата, само че все пак е била предпочетена. Това оповестява чешкото издание seznam.cz, представено от БНР.

Разследването на чешките публицисти демонстрира, че от индийската компания India Power ( " Индия Пауър " ) дружно с дребната българска компания Future Energy ( " Фючър Енерджи " ) са предложили малко над 17 милиона евро по-висока цена за българските активи на ЧЕЗ от компанията на Гинка Върбакова.

Въпреки това, офертата на " Инерком " е оценена като по-благоприятна.

Българската компания е предложила 342 млн. евро за бизнеса на ЧЕЗ у нас, до момента в който India Power е дала оферта за 360 млн. евро.

Има огромна разлика в изискванията за заплащане обаче – " Инерком " предложила да заплати всичко за девет месеца, а индийската – за пет години.

На трето място останала офертата на чешката компания " Енерго-Про " за 304 млн. евро, написа чешкото издание, въпреки съгласно предходни изказвания това сдружение е предложило по-малко и даже не е включено в крайната ранглиста.

Чешката медия написа още, че " Инерком " е до неотдавна непозната българска компания, която няма толкоз огромен личен капитал, че да финансира договорката и ще разчита на помощ от банки и две „ непрозрачни структури” – Score Trade и Global Victory Trust.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР