Одобрихме новия дизайн на мярката 60/40, която за сектор Туризъм“

...
Одобрихме новия дизайн на мярката 60/40, която за сектор Туризъм“
Коментари Харесай

Нова помощ за сектор Туризъм одобри кабинетът

Одобрихме новия дизайн на мярката 60/40, която за бранш „ Туризъм “ става 80/20. Това сподели на брифинг в Министерски съвет министърът на туризма Николина Ангелкова, представена от организация " Фокус ".
„ Тя става 80 на 20, защото в допълнение се утвърждават 190 лв. на заето лице. Тези пари могат да се употребяват взаимно с мярката 60/40. От тази мярка могат да се възползват и лица, които са наети от 1 юни и няма спомагателни ограничавания, които са свързани със сезонния темперамент на бранша. Отделно от това, в допълнение са отделени 50 милиона лв. по линия на програмата за наемане на регистрирани безработни, като ще бъдат изплатени 610 лв., плюс осигуровките за наето лице “, добави министърът на туризма.
Ангелкова акцентира, че това се явява като сериозна поддръжка за бранша. „ Включително и през вчерашния ден при визитата ми във Велинград, представителите на бранша споделиха, че с този дизайн мярката им ще бъде доста потребна “, уточни още Николина Ангелкова.
От обществения министър Деница Сачева стана ясно, че от 14:00 часа през днешния ден ще може да се кандидатства по мярката „ Заетост за теб “.  Мярката е в размер на 160 милиона лв., от които 50 ще са съответно за бранш „ Туризъм “. По нея работодателите ще могат да наемат регистрирани безработни и ще получават по 610 лв., плюс осигуровките, акцентира още Сачева.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР