Одиторите на Revolut настояват компанията да подобри вътрешния контрол, след

...
Одиторите на Revolut настояват компанията да подобри вътрешния контрол, след
Коментари Харесай

Revolut под натиск заради проблеми с одита във Великобритания

Одиторите на Revolut упорстват компанията да усъвършенства вътрешния надзор, откакто английските регулатори откриха обилни пропуски в одита на сметките ѝ, оповестява Financial Times. В последните няколко месеца редица чиновници напуснаха екипите за риск на приложението за онлайн банкиране, малко откакто Съветът по финансови доклади (FRC) разгласява инспекция, в която подлага на критика одита на Revolut, изпълнен от одиторската компания BDO.

Миналата година Revolut , която е основана в Лондон, набра 800 млн. $ в кръг на финансиране, с което се трансформира в най-голямата частна софтуерна компания във Англия в миналото. Рундът, воден от Softbank и Tiger Global Management, оцени онлайн банката на 33 милиарда $.
Некомпетентен одит
Според инспекцията на FRC Revolut страда от " несъответстващ " метод към отчитането на доходи. " В резултат на това рискът от неоткрито значително погрешно показване е недопустимо висок ", се твърди още в годишния отчет за качеството на работа на счетоводството на компанията. Надзорният орган също акцентира минусите в метода, по който платежните процеси на Revolut са тествани от BDO, която е петата по величина одиторска компания във Англия по доходи.
Реклама
Revolut Group Holdings, компанията - майка на групата, и Revolut би трябвало да подадат докладите си за 2021 година до края на септември, пролонгация от първичната дата 10 юни. Въпреки че закъсненията в подаването на доклади рядко се санкционират, могат да доведат до наказателно гонене на шефовете на компанията, в това число основния изпълнителен шеф на Revolut Николай Сторонски, и наказания против самата компания според законодателството на Обединеното кралство.

Revolut би трябвало да усъвършенства " бекофиса и контрола ", тъй като няма обичаен банков бекофис и има работна просвета и привички на софтуерна компания, а не на банка ", споделя осведомен източник на FT. FRC заключи, че финтех групата " би трябвало да има средата на банка ", споделя още той, добавяйки, че управлението схваща нуждата от вложения.

Компанията регистрира чиста загуба 168 млн. паунда за 2020 година През последните месеци екипът й във Англия претърпя отлив на висши чиновници, в това число шефа по докладване на прането на пари, основния шеф по риска, чиновници по отбрана на данните и световните ръководители на регулаторното сходство. Revolut към момента чака да получи своя банков лиценз в Обединеното кралство.

Одиторската BDO, чиято инспекция на финансовите доклади на Revolut за 2020 година коства 650 хиляди паунда, получи рецензии от FRC през юли за " неприемливото " качество на своите одити. Само седем от 12-те одита на компанията бяха счетени за осъществени вярно. Одиторите са под възходящ напън от страна на регулатора да се опълчват на настояванията на фирмите да подписват доклади в точния момент, в случай че управлението не е предоставило всичката нужна информация.
Реклама
Акциите на листнати във Англия групи като S4 Capital и Revolution Beauty бяха спрени от регулатора тази година заради забавяния в публикуването на годишните им резултати и пропуски във финансовите доклади.
Свързани публикации Revolut ще предлага карта за покупка на артикули и услуги с отсрочено заплащане 24 юни 2022, 16:20 Transparency International: Платформите за електронни заплащания крият риск от пране на пари 21 декември 2021, 11:07 Revolut е вложил в криптовалути над 740 млн. $ от името на клиенти 22 юни 2021, 11:56 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР