Очите са огледалото на душата, онази магия която съхранява младостта

...
Очите са огледалото на душата, онази магия която съхранява младостта
Коментари Харесай

Полезни съвети при подпухнали клепачи

Очите са огледалото на душата, онази магия която съхранява младостта и в никакъв случай не остарява. За да бъдат красиви и изразителни, е належащо да полагате грижа за зоната към тях. Ситна мрежа от бръчици, подпухнали клепачи, тъмни кръгове и торбички под очите лишават от хубостта ви и прибавят числа към годините ви. Вижте по какъв начин да се справите с подпухналите клепачи и какви са аргументите за тях.
Защо подпухват клепачите?
 6 естествени метода против торбичките под очите 6 естествени метода против торбичките под очите
Умората води освен до неприятни чувства, само че се отразява и на визията ни. Който не се наспива хубаво, се разсънва с торбички под очите...
Подпухването на клепачите може да се дължи на банални аргументи – несъответстваща грижа за тях, алергия към козметика, която употребявате, задържане на течности и спане „ по очи “, само че може да бъде и сигнал за прикрито заболяване в организма – ечемик, конюнктивит, херпес зостер, бъбречни болести и даже онкологични проблеми. Всяко отичане, което продължава прекомерно дълго или е обвързвано и с други признаци, се нуждае от лекарска интервенция и съответно диагностициране на положението.
В случай, че казусът е козметичен и не е обвързван с рисково заболяване, може да изпробвате следните изпитани препоръки за справяне с подпухналите клепачи.
1. Поставете кубчета лед или изстудени железни лъжици върху клепачите. Студът свива съдовете и лишава отока. Не поставяйте леда непосредствено, обвийте го в тъкан, нежна към деликатната кожа към очите.
2. Алое Вера. Известно с разнообразните си приложения и целебни свойства, растението оказва помощ и при подпухнали клепачи, отнемайки от възпалението и намалявайки отока. Намажете обилно и оставете да подейства най-малко половин час.
 Взирането в нечии очи за 10 минути може да промени вашето схващане Взирането в нечии очи за 10 минути може да промени вашето схващане
Забравете за LSD: очите са новият шлагер. Разбира се, не приказваме за потреблението им, а по-скоро за интензивно взиране в нечии очи за продъ...
3. Сурови картофи. Кръгчета сурови картофи, сложени върху всяко око, ще оказват помощ за понижаване на подутите клепачи. Те оказват помощ за освобождение на тъканите от непотребната вода и по този начин понижават отока. Може да замените картофите с кръгчета пресни краставици. Краставицата хидратира и освежава кожата, като се бори и с подпухването. Използва се като средство за хубост и поддържане на кожата от незапомнени времена. Не забравяйте да я обелите надълбоко и измиете добре- нитратите не са скъпи за кожата. Задръжте свежите кръгчета най-малко 30-тина минути. Резултатът ще ви впечатли.
4. Прясно мляко. Бялата магия, изстудена и нанесена върху клепачите с натопен в нея памучен тампон, ще ви помогне бързо да възвърнете свежестта на очите си и да намалите подуването. Млякото дава и бонус – подхранва, освежава кожата и е потребно за околоочния силует.
Какви дълготрайни ограничения може да предприемете, с цел да не се притеснявате от подпухнали клепачи?
Намалете потреблението на сол, тя води до задържане на непотребни течности в организма, което се отразява и на клепачите. Внимавайте и със скритата сол в продуктите. Много консервирани артикули и салами съдържат повече сол, в сравнение с може да предположите. Ако страдате от алергия, приемайте антихистамин. Той ще облекчи положението. Лекувайте в точния момент синусни инфекции, защото се отразяват и върху клепачите. Спете на комфортна възглавница и по тил, а не по стомах. Пийте задоволително течности. Колкото повече вода приемате, толкоз по-малко ще задържате в тялото и ще се радвате на пресен околоочен силует.
Още от ЗДРАВЕ:


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР