Очертава се промяна на практиката студен резерв като механизъм за

...
Очертава се промяна на практиката студен резерв като механизъм за
Коментари Харесай

Има ли добро място за Доган и Ковачки при чакана от ЕС промяна в енергетиката ни?

Очертава се смяна на практиката " леден запас " като механизъм за гарантиране на стабилността на електроенергийната система на България. Този извод се натрапва все по-отчетливо след казаното от енергийния ни министър Теменужка Петкова по време на кръгла маса, отдадена на механизмите за потенциал и въглищните райони в преход, проведена от Института за енергиен мениджмънт.
Петкова заяви, че интернационален съветник към този момент създава модел за България и за целия район какъв тъкмо механизъм за потенциал би трябвало да употребяваме, с цел да осигурим в най-голяма степен стабилността и предвидимостта на енергийната ни система.За нас е по-подходящо да се ориентираме към потреблението на пазарен механизъм за потенциал, акцентира енергийният министър и посочи, че на централите, които ще вземат участие в търговете, ще бъдат покрити условно непрекъснатите разноски, а променливите им разноски (емисии СО2, гориво и други) ще образуват цената, с която те ще излязат на пазара.
Какво значи това за бъдещето на студения запас, където в този момент съществени играчи са Христо Ковачки и Ахмед Доган – научете в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР