Очакват се нови поръчки на самолети след авиошоуто Farnborough, което

...
Очакват се нови поръчки на самолети след авиошоуто Farnborough, което
Коментари Харесай

Boeing изпреварва Airbus по поръчи на самолети през първото полугодие

Очакват се нови поръчки на самолети след авиошоуто Farnborough, което ще се организира на 16 юли.

Интересът към модела Boeing 737 е висок. Още по тематиката
Airbus предвижда високи продажби през идващите 20 години

Компанията чака за този интервал да продаде 37.4 хиляди самолета на стойност 5.8 трлн. $
9 юли 2018
Boeing и Embraer основават взаимно сдружение, с цел да конкурират Airbus

Обединението е реакция на придобиването на мажоритарен дял в самолетната стратегия CSeries на Bombardier от Airbus
7 юли 2018
Airbus поема контрола над самолетната стратегия CSeries на Bombardier от 1 юли

Европейският производител възнамерява да свие разноските и да усили продажбите на самолети от CSeries
10 юни 2018
Dubai Aerospace поръчва 400 самолета от Airbus и Boeing

Лизинговата компания ще вложи в покупко-продажбите 40 милиарда $ поради възходящия интерес към въздушния превоз
21 май 2018
Доставките на самолети на американския авиопроизводител Boeing са нарастнали със 7% през първата половина на 2018 година, като поръчките му през интервала са двойно повече от тези на главния му съперник – европейската група Airbus, написа Reuters. В основата на резултатите е мощното търсене на модела на Boeing – 737, което е подбудено от устрема на авиолиниите да оперират със самолети с по-малък разход на гориво.

Резултатите

Така най-големият производител на самолети в света регистрира сполучливо полугодие дни преди авиошоуто Farnborough, което се организира във Англия. На него авиолиниите ще избират най-новите оферти.

Базираната в Чикаго компания Boeing има поръчки за 460 самолета през първите 6 месеца на тази година, до момента в който тези на Airbus са 206. През миналата година европейската компания изпреварваше Boeing по този индикатор.

Важно е да се означи, че доставките имат по-голяма тежест за производителите на самолети, защото тогава авиолиниите заплащат огромна част от контрактуваната сума. От друга страна, поръчките не са със наложителен темперамент и демонстрират по-скоро вероятността пред фирмите в промишлеността.

Целта на Boeing е да достави сред 810 и 815 търговски самолета през 2018 година, като това е с 6.8% повече от поставения през 2017 година връх за промишлеността. Airbus възнамерява да достави общо 800 самолета тази година.

Във вторник Airbus се споразумя с американския транспортьор JetBlue за продажбата на 60 самолета от модела A220-300.

Очакват се нови поръчки

Доставките на Boeing са нарастнали със 7.4% през полугодието до 378 самолета, огромна част от които са от модела с една пътека – 737. Доставките в промишлеността се усилват с бързи темпове поради засиления пътнически поток. От своя страна Airbus е доставил 303 самолета, което е спад от 1% на годишна база.

Годишното авиошоу Farnborough ще се организира на 16 юли наоколо до Лондон. На него се чака да бъдат направени 900 поръчки – по-ниско от миналогодишното шоу. Авиолиниите са се ориентирали към самолетите с по-малък разход на гориво поради нарастването на цената на петрола, означават от групата за съвещания в авиационната промишленост IBA.

В сряда индийската авиолиния Vistara поръча шест самолета на Boeing от модела 787 и 13 модела А320 на Airbus на обща стойност 3.1 милиарда $. Vistara възнамерява да усили полетите в страната и да извършва направления до други страни преди края на 2018 година Авиационният пазар в Индия се е разширил с 20% през 2017 г.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР