Очакват се нови блокади на пътищаЗърнопроизводителите отново излизат на протест.

...
Очакват се нови блокади на пътищаЗърнопроизводителите отново излизат на протест.
Коментари Харесай

Протестиращи зърнопроизводители ще се срещнат с президента Румен Радев


Очакват се нови блокади на пътища

Зърнопроизводителите още веднъж излизат на митинг. Очакват се нови блокади на пътища, оповестява Българска национална телевизия.

Представители на протестиращите зърнопроизводители ще се срещнат с президента Румен Радев. Предвидени са и диалози в земеделското министерство. Недоволството на земеделците е провокирано от вноса на украинско зърно.

Вчера зърнопроизводители от страната излязоха на народен митинг и блокираха за малко придвижването към граничните пунктове с Румъния.

Те упорстват за несъгласие на безконтролния съгласно тях импорт на зърно от Украйна, който подбива цените на локалното произвеждане и ги води към неминуем банкрут.

На място при протестиращите във Видин дойде и служебният министър на земеделието Явор Гечев, който даде обещание да изиска от Брюксел спомагателни ограничения за обезпечаване на коридори за износа на украинското зърно.

Последва и отговор от президента. Протестите не престават през днешния ден и на следващия ден. Ако не бъдат изпълнени настояванията им, зърнопроизводителите ще излязат още веднъж на митинг на 7 април.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР