"Очакват се минимум три вълни на заболели. Първата вълна, която

...
"Очакват се минимум три вълни на заболели. Първата вълна, която
Коментари Харесай

Пулмолог: Незабавно посетете специалист, ако проявите симптоми на остро заболяване

"Очакват се най-малко три талази на болни. Първата вълна, която имахме от епидемията, вълна на хроничните болести, които бяха отсрочени, и третата вълна е на тези болести, които са остри и нововъзникващи, само че хората ги е боязън да отидат в здравните заведения. Тези талази са предвидими ", изясни пулмологът доктор Александър Симидчиев в ефира на "Събуди се ". Той поучава, в случай че се проявят признаци на остри болести, неотложно да се направи консултация със експерт.
"Получаваме от ден на ден информация за ковид и сме доста по-наясно какво се случва. Но отхлабването на ограниченията трансферира отговорността от един орган, който следи за ограниченията, към всеки от нас самостоятелно. Всеки, който не се е срещнал с вируса и няма имунитет, ще боледува ", съобщи пулмологът.
Според него би трябвало да се свикне с т.нар ново обикновено и персоналната отговорност би трябвало да стане главен съставен елемент от нашето съществуване.
"Когато се разхлабят ограниченията централно, не трябва да се разхлабват нашите ограничения самостоятелно. Стратегия би трябвало да има на няколко пласта и освен за пандемията, а и в цялото опазване на здравето. Трябва да има тактика по тестванията, които се вършат, също и тактика по изолирането на обособените случаи. Не по-малко значимо е да има тактика в опазването на здравето, която не включва единствено COVID-19 ", сподели още Симидчиев.
Той е на мнение, че всички планови интервенции, както и всички други планувани действия, свързани със опазването на здравето, които са били отсрочени поради ковид, би трябвало да бъдат обновени. Това, съгласно него, значи претоварване на системата. Заради това е нужна ясна система.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР