„Очакват ни поредни избори, на които ще доминира безпринципното боричкане

...
„Очакват ни поредни избори, на които ще доминира безпринципното боричкане
Коментари Харесай

Партията на Цветанов няма да участва в предстоящите парламентарни избори

„ Очакват ни следващи избори, на които ще господства безпринципното блъскане на партия против партия, без идейна полемика и предложение на съответни решения за справяне със обстановката “, акцентират от групировката на Цветан Цветанов.

Част от претекстовете им са свързани с: „ нежеланието ни да задълбочаваме пагубното разделяне на нацията “, „ прогнозата ни, че идната акция се обрисува като партийно противостоене, а не предложение на работещи решения “, „ от ден на ден връх ще взимат популистки хрумвания, които изначално са нездравословни и неможещи да бъдат осъществени ", „ това ще бъде акция на неизпълнимите обещания, т.е. акция на лъжата и други.

Ето и цялата декларация на Политическа партия „ Републиканци зя България “:

Уважаеми сънародници,

Стара максима е, че една партия се основава, с цел да образува и показва политическата воля на народа посредством присъединяване в избори. Но присъединяване не трябва да бъде безпринципно и самоцелно. Ние от Политическа партия „ Републиканци за България “ сме извънредно разтревожени от ескалацията на напрежението в политическия живот на страната. При съществуването на поредност от рецесии – здравна, икономическа, енергийна, както и съветската експанзия против Украйна. Провеждането на нови, изключителни избори, единствено добавя поредицата от рецесии, без да ги взема решение. Очакват ни следващи избори, на които ще господства безпринципното блъскане на партия против партия, без идейна полемика и предложение на съответни решения за справяне със обстановката.

Политическите сили, показани в последния парламент не демонстрираха дарба да загърбят личното си его и да потърсят пътища за реализиране на консенсус по жизненоважни за нацията въпроси. В резултат на това сме очевидци, по какъв начин от ден на ден под риск се слага сигурността на България и нейното място на цивилизована страна в Европа.

Ето за какво ние от Политическа партия „ Републиканци за България “ заявяваме, че няма да участваме в идните изключителни парламентарни избори – нито независимо, нито в коалиция.

Мотивите ни са свързани с:

− Нежеланието ни да задълбочаваме пагубното разделяне на нацията;

− Прогнозата ни, че идната акция се обрисува като партийно противостоене, а не предложение на работещи решения. Все повече връх ще взимат популистки хрумвания, които изначално са нездравословни и неможещи да бъдат осъществени.

− Това ще бъде акция на неизпълнимите обещания, т.е. акция на лъжата. Политическа партия „ Републиканци за България “ в никакъв случай не е залагала на популизма и евтиното политическо говорене. Напротив – намерено и почтено сме заявявали проблемите и ограниченията за тяхното решение, даже когато те не са били популярни;

− Не желаем да способстваме за разпиляването на десните гласове. Това единствено ще задълбочи фрагментирането на политическото пространство и няма да способства за основаването на работещ парламент и устойчиво държавно управление.

Политическа партия „ Републиканци за България “ призоваваме нашите членове и симпатизанти да поддържат политически сили, които работят за промяната на модела, което подхожда на нашата идея и в които припознават:

− Носители на десните, евроатлантически ценности;

− Привържениците на тоталната енергийната диверсификация на България;

− Гарантиране на съответна държавна поддръжка единствено за социално-нуждаещите се;

− Осигуряване на повече де-регулаторни механизми, даващи опция за работа на бизнеса в условия на тежка инфлация;

- Въвеждане на еврото и влизане в еврозоната от 1 януари 2024 година;

- Членство в “Организация за икономическо съдействие и развитие”;

- Активно присъединяване в Инициативата „ Три морета” и задълбочаване на интеграцията на страните от района сред Балтийско, Адриатическо и Черно море и основаване на по-голяма енергийна, транспортна и цифрова свързаност;

− Противниците на управническите модели „ Борисов “ и „ Движение за права и свободи “.

− Категоричните бранители на място на България в Европейския съюз и НАТО, противопоставящи се на всевъзможни опити за нейното изваждане от тези структури;

Ние от Политическа партия „ Републиканци за България “ не одобряваме тезата „ няма ляво, няма дясно “. Нека напомним, че тъкмо лявото в България сътвори моделът на превзетата от задкулисието страна. Точно лявото в последното държавно управление не даде опция България да се изяви като взаимен сътрудник на НАТО и да окаже нужната военно-техническа помощ на Украйна. Виждаме и сега по какъв начин тъкмо лявото се пробва да реставрира пагубното съветско въздействие в България и да унищожи даже плахите промени, които направи държавното управление на Кирил Петков.

Убедени сме, че България може да бъде върната на своите жители единствено от един мощен, десен Евроатлантически алианс. Свидетели сме, че концепцията за неговото основаване набира от ден на ден последователи, само че очевидно времето му още не е настъпило. Твърдо имаме вяра, че всички българи с дясно и европейско мислене ще осъзнаят, че единствената мощ е в нашето обединяване. Несъмнено всеки, който е работил на политическото занятие е допускал неточности, само че където има неточност, има и амнистия.

Ние от Политическа партия „ Републиканци за България “ заявяваме изрично, че работим и ще работим за реализирането на този мощен десен Евроатлантически алианс, който ще измъкне България от перманентната политическа рецесия, предизвиквана и разпалвана от популистки, леви и националистически партии, както и от сегашния президент Румен Радев. Евроатлантическият алианс ще подсигурява цивилизационният избор на България. А той постоянно е обвързван с Европа и нашето европейско бъдеще.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР