Очаквано за вторник, когато заради уикендите се отчитат повече направени

...
Очаквано за вторник, когато заради уикендите се отчитат повече направени
Коментари Харесай

65 с ковид, 187 в болници в Хасковска област 

Очаквано за вторник, когато поради уикендите се регистрират повече направени проби, новите случаи с коронавирус в Хасковска оббаст са повече- 65. Сред тях е 36-годишен мигрант от Сирия, настанен в СДВНЧ Любимец. Той е позитивен от 18.10.2021 година, под карантина са 11 контактни.

Сред останалите болни е възпитаник от 5 Г клас на СУ „ Неофит Рилски “ в Харманли, приет в болница в Детско поделение на МБАЛ Хасково от 16 октомври, под карантина са 22 възпитаници и 4 учители. Ученичка от 9 В клас на ПГ по Туризъм в Хасково е дала позитивна проба на 16 октомври, карантинирани са 14 възпитаници и 2 учители.

Починали са 8 души – мъж на 70 години от община Хасково с съпътстващо сърдечно заболяване, мъж на 72 години от община Димитровград с съпътстващи сърдечно и хронично неврологично болести, мъж на 73 години от община Димитровград също с съпътстващи сърдечно и хронично неврологично болести, жена на 79 години от община Димитровград, със сърдечно заболяване, жена на 77 години от община Симеоновград без данни за съпътстващи заболявания/, жена на 70 години от община Харманли с диабет и сърдечно заболяване, мъж на 74 години от община Хасково, със сърдечно заболяване, мъж на 78 години от община Хасково, също с съпътстващо сърдечно заболяване.

187 са хората от региона, които се лекуват в лечебни заведения. От началото на пандемията в област Хасково от COVID-19 са болни 12 969 души, излекуваните са 10 420, а умрелите са 849.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР