Очаквано, победата на днешните парламентарни избори отиде за ГЕРБ-СДС, която

...
Очаквано, победата на днешните парламентарни избори отиде за ГЕРБ-СДС, която
Коментари Харесай

7 партии в НС: Кой колко мандата взима и ще има ли е правителство?

Очаквано, успеха на днешните парламентарни избори отиде за ГЕРБ-СДС, която печели с над с 6-7 процентни пункта пред подгласника в класирането – „ Продължаваме промяната “. Резултати разумно слагат въпроса ще успее ли 48-ият парламент да излъчи държавно управление.

Екзитполът на „ Маркет линкс “ демонстрира следното...
... систематизиране на мандатите:ГЕРБ-СДС – 67„ Продължаваме промяната “ – 48ДПС – 33БСП – 30„ Възраждане “ – 27„ Демократична България “ – 24„ ИТН “ – 11  Парламентарна математика
По всичко проличава, че съставянето на държавно управление още веднъж ще е предизвикателство. Въпреки че ГЕРБ е безапелационният победител, измежду останалите партии няма явен сътрудник за водената от Бойко Борисов групировка. Само нейните мандати и тези на Движение за права и свободи не са задоволителни за болшинство (общо 100). Двете в тройна коалиция с Има Такъв Народ биха имали 111 мандата, само че с пък „ Възраждане “ – 127 депутатски места. 

Националистите на Костадин Костадинов обаче проповядват несъвместима политика със декларирания евроатлантически курс на ГЕРБ, която е част и от Европейската национална партия в Европейския парламент. 

На другия фронт в Народното събрание са досегашните ръководещи. Коалиция сред досегашните сътрудници от Политическа партия, Българска социалистическа партия и Демократична България би им осигурила едвам 102 гласа. Мандатите не биха им стигнали даже и с отделилия се от четворната задруга – „ ИТН “, дружно с която биха си обезпечили 113 депутати. 

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР