Очаквано хладно бе днешното утро. Най-студено беше в Драгоман –

Очаквано хладно бе днешното утро. Най-студено беше в Драгоман – ...

Слънчево време през уикенда


Очаквано хладно бе днешното утро. Най-студено беше в Драгоман – 0 градуса, а само с градус повече в Кюстендил и Казанлък. На много места в страната се образуваха и първите есенни слани.

Доста по-топло ще бъде утре сутринта. В по-голямата част от страната минималните температури ще бъдат между 10° и 15°, в София – около 8°.

И утре ще бъде слънчево, с максимални температури между 22° и 27°. Вятърът ще е слаб до умерен от северозапад, който до вечерта навсякъде ще отслабне.

Предимно слънчево ще е времето и по Черноморието. Ще духа слаб северозападен вятър. Максимални температури ще са между 22°и 24°, малко по-високи от температурата на морската вода, а вълнението на морето ще е слабо.

Чудесно време и за разходка, и за туризъм в планините. Ще бъде слънчево, с умерен северозападен вятър.

Максималните температури и там ще се повишат и в курортите ще са от 13 градуса на Алеко до 23 в Банско.

Валежите в Североизточна Европа продължават, а причината е обширен циклон. Превалявания от дъжд ще има и на Пиренейския полуостров, Западна Франция и Великобритания. В останалата, по-голяма част от континента, която остава под влияние на област от високо атмосферно налягане, ще преобладава слънчево време.

Слънчево ще бъде и на Балканите, а температурите ще продължат да се повишават.

У нас слънчевото време ще продължи и в неделя. Температурите ще се повишат още и максималните ще са между 24° и 29°. В началото на следващата седмица облачността ще се увеличи и вероятността за валежи ще се повиши. Вятърът ще се ориентира от изток, а температурите отново ще тръгнат надолу.

Източник: bnt.bg