Очакванията за дерби не се потвърдиха и Байерн разби Борусия

...
Очакванията за дерби не се потвърдиха и Байерн разби Борусия
Коментари Харесай

"Байерн" затвърди кризата в "Борусия" и дръпна с шест точки в Бундеслигата

Очакванията за дерби не се потвърдиха и " Байерн " разруши " Борусия " (Дортмунд) с 3:1. Гостуването на " Сигнал идуна парк " се трансформира в разходка за баварците, които можеха да завоюват още по-убедително. Шампионът на Германия като че ли е друг тим от този, който стартира сезона и записа четвърти следващ триумф след идването на Юп Хайнкес.

Ариен Робен, Роберт Левандовски и Давид Алаба се разписаха за " Байерн " и отборът към този момент има задатък от шест точки пред " Борусия ". Единственото отчаяние за баварците е, че не записаха и четвърта суха мрежа след завръщането на именития треньор.

Жълто-черните, които започнаха с шест победи и едно тъждество в Бундеслигата, към този момент са в серия от четири мача без триумф (едно тъждество и три загуби) и към този момент даже са на трето място в класирането. В последните си четири срещи " Борусия " позволи 12 гола, против единствено един в предходните седем.

Само преди четири кръга " Борусия " водеше безапелационно, а в този момент е изпреварен от " Лайпци ", който по-рано денем победи с 2:1 " Хановер " вкъщи.

Хайнкес направи четири промени в състава си от предходния мач, а изненадващо от първата минута стартира Йошуа Кимих. В петък той не отпътува с тима за Дортмунд поради вирус, само че в събота заран се е почувствал по-добре и стигна в точния момент до Вестфалия, с цел да играе.

За първи път през сезона " Байерн " излезе с единайсеторка, която е на по-ниска междинна възраст от тази на съперника. Юп Хайнкес беше избрал играчи на 26.8 години против 27.1 за жълто-черните.

Шампионите започнаха доста решително, с огромно самочувствие и макар че бяха посетители, имаха самодейността. " Борусия " отговори с много експанзия, пробвайки да респектира баварците.

 С този гол Робен се трансформира в най-резултатния чужденец в историята на
© Reuters

С този гол Робен се трансформира в най-резултатния чужденец в историята на " Байерн ".

Още в 17-ата минута " Байерн " откри посредством Ариен Робен. Домакините се раздраха в отбрана, разрешиха на гостите да си подават в наказателното поле и бяха осъдени. След центриране на Тиаго, Хамес смъкна за Робен, а той с акуратен удар с левия крайник не сбърка – 0:1.

С попадението си холандецът към този момент има 11 против " Борусия " във всички шампионати, като другият отбор, против който Робен е вкарвал толкоз доста е " Волфсбург ". Освен това холандецът стана най-резултатния чужденец в историята на баварците, изпреварвайки Джовани Елбер.

Малко след гола на " Байерн " домакините пропуснаха отлична опция да изравнят, откакто удар на Кагава срещна крайници на Алаба, а след това се отби в левия дирек на врата.

Пропускът още веднъж беше употребен от баварците и те стигнаха до втори гол в 36-ата минута. След неточност на вратаря Бюрки, който отбелязваше своя 100-тен мач за " Борусия ", се стигна до бърза офанзива за гостите, Кимих откри Левандовски и той с пета осъществя против някогашния си отбор.

 Левандовски бележи втория гол в мача.
© Reuters

Левандовски бележи втория гол в мача.

Положението за домакините стана още по-тежко, откакто Сократис Папастатопулос напусна терена в края на първото полувреме. Той получи травма и беше сменен от Жереми Толиан, което докара до съществени рокади в защитата на жълто-черните.

Въпреки, че изоставаше с два гола, " Борусия " също имаше благоприятни условия да се върне в мача, само че и при двата най-хубави случая Андрий Ярмоленко беше спрян от Свен Улрайх. Украинецът излизаше очи в очи с вратаря на " Байерн ", само че не направи най-хубавия завършващ удар.

В началото на втората част Левандовски можеше да реши всичко след страховит удар с глава, само че Бюрки съумя да избави топката с левия си крайник. Секунди по-късно " Борусия " за следващ път пропусна необикновено състояние, когато Ярмоленко и Обамеянг си попречиха един на различен на към 6-7 метра от вратата.

Домакините пробваха безусловно всичко, с цел да се върнат в мача, само че като доста умел тим " Байерн " не позволи никаква изненада. Баварците се затвориха в личната си половина и безусловно не разрешиха на жълто-черните да стигнат до вратата на Улрайх, както през първата част.

За сметка на това Левандовски пропусна две стопроцентови положения да се разпише още веднъж. Все отново в 67-ата минута падна трети гол, който в началото беше записан на поляка. Алаба центрира, само че никой не съумя да играе с топката и тя влетя в мрежата на Бюрки за трети път. Това беше и първо попадение за австриеца през сезона.

 Футболистите на
© Reuters

Футболистите на " Борусия " не могат да спрат пропадането си след мощното начало на сезона.

В края на дуела единственото забавно нещо беше травмата на рефера Тобиас Щилер, който се хвана за десния прасец. Бибиана Щайнхаус беше подготвена да влезе на терена, само че промяна измежду съдиите не се наложи.

Почетното попадение беше дело на Марк Бартра в 88-ата минута, като централният бранител се оказа непокрит в наказателното поле.

Слаб мач за " Борусия " направи изпълнител №1 на Бундеслигата Пиер-Емерик Обамеянг, който към този момент е в серия от пет мача без да се е разписал във вратата на съперниците. Жълто-черните направиха неуверен мач, като не бяха на висота в нито една зона против първенеца. Единствено американецът Кристиан Пулишич се стараеше, само че нямаше по какъв начин да направи разликата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР