Очакванията на политическите анализатори са, че оставката на правосъдния министър

...
Очакванията на политическите анализатори са, че оставката на правосъдния министър
Коментари Харесай

Оставката на Цачева - по-скоро петно, отколкото белег

Очакванията на политическите анализатори са, че оставката на правосъдния министър Цецка Цачева може да докара до вреда преди изборите . До такава констатация стигнаха в студиото на Нова телевизия Татяна Буруджиева и Георги Харизанов.

Припомняме, през вчерашния ден министърът на правораздаването Цецка Цачева подаде оставка , откакто е имала диалог с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет, на която сама е поискала да напусне държавното управление. Причината е купеният от нея апартамент на занижени цени в елитния столичен квартал " Изток ". Малко по-късно оставка подаде и заместник-министърът на спорта Ваня Колева.

Според Буруджиева три са основанията да се счита, че оставката на правосъдния министър Цецка Цачева може да бъде леке, в сравнение с белег . Първо - оставката е доста надалеч от изборите и ГЕРБ могат да я компенсират . Много е значимо обаче по кое време и какви неща ще се създадат.
 Цачева желала с оставката си да смъкна напрежението към Борисов
Цачева желала с оставката си да смъкна напрежението към Борисов

" Всеки би трябвало да дава отговор самичък за себе си "

Второ - самият факт, че не става въпрос за добити парцели едвам през вчерашния ден, това не дава опция оставките да са преди самите изборите, тъй като това ще е удар под кръста. Не бива да забравяме, че гласоподавателите на ГЕРБ имат своите мотивации да ги поддържат, само че оставките няма да ги разколебаят .

Трето - ГЕРБ имат всички съществени благоприятни условия да реагират и минимизират петното, само че вреда несъмнено има .

Отношение по тематиката взе и доближения до ГЕРБ и Борисов Георги Харизанов, който е изпълнителен шеф на телевизия " Европа ", разяснявайки, че е огромна вредата, която ще се види в изборния ден , само че всичко преди него ще бъдат трактовки.

По думите му оставките ще доведат до пресоляване на манджата на политиците, само че имало време мачът да се обърне и да се трансформира в позитив . Харизанов акцентира, че паралелът сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия можел да избоде очите на аудиторията.
 Борисов одобри оставката на Цецка Цачева Обновена
Борисов одобри оставката на Цецка Цачева

Натиск изрично не е имало от страна на премиера, твърди тя

Според него има задоволително време и какви дейности могат да бъдат подхванати против ръководителя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, ще стане ясно, като се върне в България. Припомняме, Цветанов е на посещаване във Вашингтон.

Харизанов посочи, че Цветанов неведнъж бил показвал, че може да се жертва в името на общия интерес , в случай че се постанова и тематиката носи негативи.

Буруджиева също е на мнение, че абсурдът се състои в това по какъв начин едни хора са обществени персони и могат да получават жилища на непазарна цена . Тя не знае по какъв начин се излиза от такава обстановка, тъй като става въпрос за два месеца преди изборите и за съществена фигура в тях.

Бившият шеф на кабинета на Сергей Станишев желае да знае какви ограничения ще се подхващат, само че не може да си показа, че ГЕРБ ще се разделят с Цветанов по някакъв метод.

" Щетата е нанесена и оттук насетне въпросът е в нейното минимизиране ", разяснява Буруджиева и уточни, че ГЕРБ не би трябвало да нанасят щета и вреда в твърдите гласоподаватели.

Тя е безапелационна, че дребната коалиция няма да пренесат свадите между тях с по-големия сътрудник. Според Буруджиева Българска социалистическа партия са доста по-разединени .

" Всички се напъват да изгубят изборите, в сравнение с да ги завоюват ", счита политическият анализатор.

Харизанов също не счита, че идва края на ерата на Цветанов в партията. По думите му абсурдът с жилищата е етичен проблем, който нервира доста хората . Според политическия анализатор законов проблем няма , тъй като става въпрос за изповядване на договорка - подмяна на един парцел с различен парцел.

Харизанов посочи, че до сегашния миг този проблем демонстрира разликата сред ГЕРБ и всички останали партии . Според него обаче Българска социалистическа партия ще изгубят доста повече мощ от окончателното образуване на листата им за евроизборите, от което могат да се възползват ГЕРБ и да вземат верните решения.

Припомняме, на вчерашния си постоянен конгрес Вътрешна македонска революционна организация оповестиха, че утвърждават решението на правосъдния министър, което дефинираха като честен акт на добър експерт и добър български политик. Лидерът на " Атака " Волен Сидеров също разяснява оставката и съобщи, че чака разбърквания в кабинета на Борисов.
 Вътрешна македонска революционна организация утвърждава оставката на Цачева
Вътрешна македонска революционна организация утвърждава оставката на Цачева

Партията няма да излъчва нов правосъден министър
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР