Очаквания за по-слабо възстановяване и повече рискове пред световната икономика

...
Очаквания за по-слабо възстановяване и повече рискове пред световната икономика
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: САЩ, Китай и Омикрон забавят възстановяването

Очаквания за по-слабо възобновяване и повече опасности пред международната стопанска система показа ръководещият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева.

По думите й, това се дължи на забавянето на стопанските системи на Съединените щати и Китай, само че също и на разновидността на ковид Омикрон. Тези процеси имат своето отражение върху инфлацията и дълга.

Прогнозите са през второто тримесечие на годината инфлацията в Съединени американски щати да спадне, с помощта на превъзмогването на рестриктивните мерки по веригата на доставки, съобщи БГНЕС, цитирайки Българска национална телевизия.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Световният напредък ще се забави доста през тази година,...

" Бих желала да имам по-оптимистична вероятност при започване на годината. Но действителността е, че следим по-слаб подтик на възобновяване и повече неустановеност, повече опасности през 2022 година От позиция на Фонда, още в края на миналата година бяхме обезпокоени, че възобновяване отслабва. Защо? Защото двата огромни мотора на международната стопанска система, Съединени американски щати и Китай, се забавиха по отношение на прогнозите от лятото. А в този момент имаме и Омикрон ", изясни Кристалина Георгиева.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР